Παραλίγο τραγωδία με μίνι - βαν στην περιοχή Αφάντου

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα σε περιοχές της ανατολικής και νότιας πλευράς της Ρόδου, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σειρά απο προβλήματα, τα οποία ευτυχώς δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρά.

Εκτός από το μπλακ άουτ που βύθισε στο σκοτάδι ολόκληρο το νησί της Ρόδου και της Χάλκης, σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισε επίσης και ένας οδηγός που κινούμενος με μικρό λεωφορείο στην περιοχή Αφάντου, επιχείρησε να περάσει τμήμα του δρόμου στο οποίο διέρχεται ποτάμι μέσα στη σφοδρή κακοκαιρία!

Το αποτέλεσμα ήταν να ακινητοποιηθεί το όχημα και ο ίδιος να χρειαστεί να καλέσει σε βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, άνδρες της οποίας βρέθηκαν στο σημείο και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν με ασφάλεια τον ίδιο και να ρυμουλκήσουν στη συνέχεια το όχημα με ασφάλεια.

 Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι από την περιοχή της ανατολικής πλευράς η ΠΥ Ρόδου δέχθηκε αρκετές κλήσεις για βοήθει από πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια  εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν.

Για το λόγο αυτό, τόσο η Πυροσβεστικη Υπηρεσία, όσο και τα τμήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας θα παραμείνουν σε αυξημενη ετοιμότητα, ενώ παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.