Ρόδος: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια του Μ. Παπακώστα για τον άδικο χαμό του

Ρόδος: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια του Μ. Παπακώστα για τον άδικο χαμό του

Ρόδος: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια του Μ. Παπακώστα για τον άδικο χαμό του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4632 ΦΟΡΕΣ

Τι δήλωσε στη «Ροδιακή» ο γιος του

Νομικά αναμένεται να κινηθεί κατά παντός υπευθύνου η οικογένεια του άτυχου Μανώλη Παπακώστα από την Ίστριο, που έχασε την 1η Οκτωβρίου τη ζωή του σε ηλικία 69 ετών από καρδιακό επεισόδιο.

O άτυχος άνδρας εκείνο το βράδυ είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ιδιωτικό Ι.Χ. κοντινού του προσώπου στο Πολυδύναμο Ιατρείο Γενναδίου.

Ωστόσο το ιατρείο ήταν κλειστό σε εφαρμογή σχετικής απόφασης των «φωστήρων» του υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων υπηρεσιών περίθαλψης, που απαγόρευσε τις εφημερίες αγροτικών γιατρών από τις αρχές Σεπτεμβρίου, αφήνοντας ακάλυπτη μια πολύ μεγάλη περιοχή με χιλιάδες κατοίκους, όπως αυτή της Νότιας Ρόδου.

Συνεπώς και το αντίστοιχο ιατρείο στο Γεννάδι που ήδη «φυτοζωούσε» λειτουργεί πλέον από τον περασμένο μήνα, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και στη συνέχεια παραμένει κλειστό για το υπόλοιπο διάστημα της ημέρας, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Έτσι λοιπόν και ο Μανώλης Παπακώστας ξεκίνησε την πορεία του προς το κοντινότερο Κέντρο Υγείας στον Αρχάγγελο, όμως δεν πρόλαβε να φτάσει καθώς άφησε την τελευταία του πνοή έξω από την Κάλαθο.

Δεκαπέντε ημέρες μετά το συγκεκριμένο περιστατικό η «Ροδιακή» επικοινώνησε χθες με τον γιό του 69χρονου άνδρα, κ. Άκη Παπακώστα.

Ο ίδιος, ο οποίος άλλωστε παραμένει πολίτης με έντονες ευαισθησίες, καθώς υπήρξε για χρόνια πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιστρίου και τώρα αντιπρόεδρος, αλλά και εν ενεργεία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, δηλώνει ακόμη σοκαρισμένος, μη μπορώντας να πιστέψει τον άδικο τρόπο που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του.

Εξέφρασε όμως και την έντονη πικρία του για την αδιαφορία των αρμοδίων και το γεγονός πως δεν έχει… ιδρώσει το αυτί κανενός.

«Τόσες ημέρες μετά δεν είδα την παραμικρή αντίδραση. Κανένας βουλευτής, κανένας περιφερειάρχης, κανένας δήμαρχος ή άλλος αρμόδιος φορέας δεν επικοινώνησε μαζί μου ούτε καν για συλλυπητήρια!
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αν και οι περισσότεροι γνώριζαν τον πατέρα μου. Πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση επικοινωνούσαν μαζί του για στήριξη!» τόνισε εμφανώς απογοητευμένος και πικραμένος ο ίδιος και συνέχισε:

«Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς. Αν μου το ζητούσαν θα πήγαινα μαζί τους ακόμη και στο υπουργείο Υγείας, για να εξηγήσουμε πως δεν είναι δυνατόν το 2019 να χάνονται ανθρώπινες ζωές γιατί το ιατρείο απλά ήταν κλειστό…».

Ο Άκης Παπακώστας εκφράζοντας τις απόψεις ολόκληρης της οικογένειάς του αποκάλυψε παράλληλα μιλώντας στη «Ροδιακή» ότι «έχουμε αναθέσει σε εξειδικευμένο δικηγόρο πάνω σε θέματα υγείας την υπόθεση και σύντομα θα ακολουθήσουν νομικές ενέργειες. Στόχος μας δεν είναι οι αποζημιώσεις, αλλά να μην επαναληφθούν άλλα τέτοια περιστατικά. Να μην υπάρξει άλλη ανθρώπινη απώλεια».

«Γόρδιος δεσμός» τα προβλήματα στη Νότια Ρόδο
Σε άλυτο «γόρδιο δεσμό» έχουν εξελιχθεί εδώ και πολλά χρόνια τα προβλήματα υγείας στη Νότια Ρόδο. Την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον, τα περιστατικά αλλά και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής έχουν πληθύνει, εντούτοις οι λύσεις αγνοούνται.

Άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους γιατί δεν υπήρχε καν οξυγόνο σε αγροτικό ιατρείο χωριού της Νότιας Ρόδου, ασθενοφόρο που να σταθμεύει στην περιοχή δεν υπάρχει πια, αφού και εκείνο το «σαράβαλο» που χρησιμοποιούνταν αποσύρθηκε, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και τον Ιούλιο του 2015 επαναλήφθηκε ένα ακόμη πανομοιότυπο περιστατικό απώλειας ανθρώπινης ζωής, αντίστοιχη με του 69χρονου από την Ίστριο.

Τότε, μια 56χρονη κάτοικος Γενναδίου έχασε τη ζωή της εξαιτίας καρδιολογικών προβλημάτων, αφού έφτασε στο ιατρείο της περιοχής βρίσκοντας κλειστές τις πόρτες! Βέβαια σε εκείνη την περίπτωση είχε εφαρμοστεί μια ακόμη απίστευτη λύση από τους αρμόδιους, αφού το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο εφημέρευε μόνο τις μισές ημέρες του μήνα.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε σε ημέρα που δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει εν κινήσει έξω από το Κιοτάρι, καθώς τη μετέφερε ο γιος της με Ι.Χ. προς το νοσοκομείο της Ρόδου, δίνοντας παράλληλα ραντεβού με το ασθενοφόρο που εν τω μεταξύ είχε ειδοποιηθεί, στα μέσα της διαδρομής…

Ανακοίνωση από τον Β. Υψηλάντη
Χθες πάντως υπήρξε μια πρώτη –έστω και καθυστερημένη- αντίδραση, από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Β. Υψηλάντη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έθεσα χθες στον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη το πρόβλημα λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου και την ανάγκη καλύτερης λειτουργίας του. Αυτό το οφείλω όχι μόνο στους συμπατριώτες μου αλλά και στη μνήμη του φίλου μου Μανώλη Παπακώστα που τόσο άδικα χάσαμε.

Στα πλαίσια αυτά και σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανέλαβα την πρωτοβουλία να συγκληθεί σύσκεψη, το άμεσα προσεχές διάστημα, για τα προβλήματα υγείας στο νομό Δωδεκανήσου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Τα προβλήματα υγείας στα Δωδεκάνησα δεν πρέπει να τίθενται αποσπασματικά αλλά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και με την υιοθέτηση σχεδίου ενεργειών που θα δίνει λύσεις και δεν θα μένει μόνο σε δήθεν πρωτοβουλίες δίχως τα προβλήματα να επιλύονται».

Διαβάστε ακόμη

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας