Ελεύθερος με όρους αφέθηκε Γεωργιανός που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών

Ελεύθερος αφέθηκε με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 33χρονος από τη Γεωργία ο οποίος είχε  καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για δύο υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών .

Η καταδικαστική αυτή απόφαση εκδόθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις αρχές του τρέχοντος έτους και είχε ως αποτέλεσμα ο 33χρονος να οδηγεί στη φυλακή. Ωστόσο,  προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης, αίτημα που έγινε αποδεκτό με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη μία από τις δύο υποθέσεις,  εκτός από τον 33χρονο κατηγορούνταν και δύο άλλοι  άνδρες ηλικίας 39 και 57 ετών,  οι οποίοι είχαν κριθεί αθώοι από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη υπόθεση ο 33χρονος κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις (απόπειρας και τετελεσμένη) σε αυτοκίνητα, και δύο σε σπίτι και αποθήκη αντίστοιχα στην Κω!
Μάλιστα,  στις δύο τελευταίες περιπτώσεις ο 32χρονος φερόταν να είχε «συνεργασία» με τους δύο άνδρες ηλικίας 39 και 57 ετών οι οποίοι περιλήφθηκαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση αλλά τελικά αθωώθηκαν χθες από το δικαστήριο.

Όπως έγινε γνωστό, όλα ξεκίνησαν προχθές στις 9 το βράδυ στις 21 Μαρτίου 2018 όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν τον 33χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν να κατέχει διάφορα επαγγελματικά ηλεκτρικά εργαλεία. Ο 33χρονος προσήχθη στην αστυνομία και από την προανάκριση προέκυψε ότι τα εργαλεία τα είχε αφαιρέσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας από φορτηγό αυτοκίνητο.

Επίσης στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε και άλλες διαρρήξεις στο … ενεργητικό του!
Πιο συγκεκριμένα, στις 2 το μεσημέρι στις 21 Μαρτίου 2018 μαζί με 39χρονο φέρονταν να παραβίασαν κατοικία και αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο. Την ίδια ημέρα και μέχρι τις 9 το βράδυ οπότε και συνελήφθη, ο 33χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει 2 ι.χ. επιβατικά αυτοκίνητα και δύο φορτηγά αυτοκίνητα.
Ο ίδιος στις 13 Μαρτίου 2018 μαζί με τον 57χρονο συγκατηγορούμενο του, φέρονταν να παραβίασαν αποθήκη και αφαίρεσαν μία γεννήτρια ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα ηλεκτρικά εργαλεία που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο, ενώ σε βάρος του 33χρονου και των δύο άλλων εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη. Η δεύτερη υπόθεση για την οποία κρίθηκε ένοχος χθες ο 33χρονος, αφορά την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου για την οποία και συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου 2018 το μεσημέρι στην Κω. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 33χρονος φέρεται να αφαίρεσε από το αυτοκίνητο μίας γυναίκας ένα κινητό τηλέφωνο που είχε αφήσει μέσα.