Βράβευση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου στην εκπαιδευτική δράση “Safe Water Sports”

Το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν ανά περιφέρεια στην εκπαιδευτική δράση του ΜΚΟ “Safe Water Sports”.

Η δράση αφορά την ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην πισίνα, την παραλία, τα θαλάσσια σπορ και τις δραστηριότητες γενικότερα που γίνονται στο νερό. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 50 δραστηριότητες, που συνδυάζουν τη μάθηση και την ψυχαγωγία και οι οποίες καλύπτουν τις βασικές γνώσεις και πρακτικές που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για την ασφάλειά τους στη θάλασσα και την πισίνα.

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, παίρνοντας μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Safe Water Sports” με τους/τις μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων σχολ. έτους 2018-2019, διακρίθηκε για την υλοποίηση των δράσεών του και βραβεύτηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου Θαλασσοφυλάκων που πραγματοποιήθηκε στο Πλωτό Μουσείο Νεράιδας στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Στην εκδήλωση, η οποία προλογήθηκε από τον πρόεδρο του SWS κ. Π. Πασχαλάκη, την υφυπουργό Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη και διακεκριμένους αθλητές του υγρού στίβου, παρευρέθηκαν εκ μέρους του σχολείου ο Διευθυντής κ. Πιπίνος Γεώργιος, η εκπαιδευτικός κ. Προφητίδη Ευαγγελία και η μαθήτρια Λογοθέτη Μελίνα.

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου τιμήθηκε στο Συνέδριο και παρέλαβε την εκπαιδευτική βαλίτσα υλικού δραστηριοτήτων για την ασφάλεια στη θάλασσα και το νερό, την οποία σε επόμενο διάστημα θα μπορεί να δανείζει σε όσα σχολεία της Ρόδου το επιθυμούν για τη σχετική ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών/ τριών, συμβάλλοντας έτσι στην εμπέδωση των κανόνων ασφάλειας στο νερό και στην πρόληψη των θαλάσσιων ατυχημάτων.