Έξι χρόνια κάθειρξη σε ροδίτη για τις κλοπές εργαλείων από αποθήκες

Έξι χρόνια κάθειρξη σε ροδίτη για τις κλοπές εργαλείων από αποθήκες

Έξι χρόνια κάθειρξη σε ροδίτη για τις κλοπές εργαλείων από αποθήκες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1957 ΦΟΡΕΣ

Την πρωτόδικη ποινή των έξι ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί διατήρησε και στο Εφετείο 34χρονος Ροδίτης που κατηγορούνταν για κλοπές δεκάδων εργαλείων, αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ, από αποθήκες και σπίτια του νησιού μας!

Ο 34χρονος είχε κριθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικό τον Νοέμβριο του 2016 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για εννέα κλοπές και του είχε επιβληθεί η παραπάνω ποινή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Επίσης, με την ίδια απόφαση έπαυσε εφ’ όρου η ποινική δίωξη για την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων κατά συρροή που τον βάραινε.

Κατά της απόφασης – για να αφεθεί ελεύθερος- ο 34χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (δευτεροβάθμιο δικαστήριο), χωρίς όμως ο κατηγορούμενος ή κάποιος εκπρόσωπος του να εμφανιστεί. Έτσι το δικαστήριο απέρριψε την έφεση ως ανυποστήρικτη και πλέον ο 34χρονος θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αρχικά σε βάρος του 34χρονου και με την οποία παραπέμφθηκε σε δίκη αφορούσε 13 κλοπές τα αντικείμενα από τις οποίες έκρυβε σε αποθήκη στα Μαριτσά. Ωστόσο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο μόνο για τις εννέα.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονταν και 68χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης ανακυκλώσιμων υλικών στον οποίο ο 34χρονος φέρεται ότι πουλούσε τα κλεμμένα αντικείμενα και ο οποίος κατηγορούνταν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ως προς τον 68χρονο η δικογραφία είχε διαχωριστεί καθώς το αδίκημα που τον βάραινε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν όταν στις 8 Δεκεμβρίου 2015 εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού πολίτης κάτοικος της ευρύτερης περιοχής και κατήγγειλε πως, στην μάντρα του 68χρονου είχε εντοπίσει ορισμένα εργαλεία του, τα οποία του τα είχαν κλέψει τις προηγούμενες ημέρες. Τα εργαλεία αυτά ο πολίτης τα πήρε πίσω.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις συνεχείς καταγγελίες για κλοπές γεωργικών μηχανημάτων και οικοδομικών εργαλείων που γίνονταν το προηγούμενο διάστημα, προβλημάτισε τους αστυνομικούς οι οποίοι και άμεσα ξεκίνησαν να διερευνούν εντατικά την υπόθεση.

Έτσι, στις 10 Δεκεμβρίου 2015 σε έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση του 68χρονου διαπίστωσαν πως τα κλεμμένα εργαλεία του τα είχε πουλήσει ο 30χρονος, ενώ εντόπισαν και μία φρέζα που επίσης είχε δηλωθεί ότι είχε κλαπεί από την περιοχή της Κρεμαστής.

Δύο ημέρες αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να κινείται με το αυτοκίνητο του, τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα το ντουλαπάκι του οχήματος ένα δρεπάνι με μεταλλική λάμα μήκους 25 εκατοστών και ένα μαχαίρι μήκους λάμας 6 εκατοστών, ενώ στα πίσω καθίσματα δύο πριόνια και στο πορτ- παγκάζ τέσσερα βαλιτσάκια με διάφορα οικοδομικά εργαλεία, έναν σιδηρολοστό και ένα ακόμη πριόνι.

Τα αντικείμενα αυτά δεν μπόρεσε να τα δικαιολογήσει ο 34χρονος ο οποίος είπε πως τα βαλιτσάκια με τα οικοδομικά υλικά δεν του ανήκουν και τα είχε κλέψει παλαιότερα.

Ο 34χρονος συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν «έφοδο» στην αποθήκη που διατηρούσε σε δύσβατη περιοχή των Μαριτσών ο κατηγορούμενος, όπου είχε τοποθετήσει όλα τα αντικείμενα που το προηγούμενο διάστημα είχε κλέψει και τα οποία εκτιμώνται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ καθώς πρόκειται για ακριβά εργαλεία και μηχανήματα!

Ειδικότερα ο 34χρονος τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο του, κινούνταν στις περιοχές Κρεμαστή, Παστίδα, Θεολόγος, Παραδείσι, Δαματριά και επιδιδόταν στη διάπραξη κλοπών αφαιρώντας σίδερα, οικοδομικά και γεωργικά εργαλεία, γεννήτριες, καλώδια, καύσιμα (βενζίνη) και άλλα παρεμφερή υλικά, μέρος των οποίων εντοπίστηκε και επιστράφηκε στους ιδιοκτήτες.

Συνολικά, είχαν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις κλοπών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 34χρονου είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν:

• Ένα όπλο τύπου καραμπίνα η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει.

• Δύο σπαθιά τύπου κατάνα με τροχισμένες λάμες 75 εκατοστών για τα οποία δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια.

• Ένα αυτοσχέδιο όπλο μήκους 1.00 μέτρου με τοποθετημένη λάμα 10 εκατοστών

• Ένα αυτοσχέδιο όπλο μήκους 1.30 μέτρου με τοποθετημένες δύο λάμες 6 εκατοστών και μία λάμα 13 εκατοστών.

• Μία κίτρινη γεννήτρια χωρίς ρόδες.

• Ένα χορτοκοπτικό εργαλείο κόκκινου χρώματος

• Μία αντλία νερού χρώματος ασημί

• Ένα αλυσοπρίονο κόκκινου χρώματος.

Επίσης έρευνα έγινε και στην αποθήκη του 34χρονου στην Παστίδα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Μία φρέζα χρώματος κόκκινο/μαύρο με διάφορα εξαρτήματα
• Έναν αυλακωτήρα (εξάρτημα φρέζας)
• Μία κίτρινη γεννήτρια με ρόδες
• Μία κουλούρα σύρμα ακανθωτό
• Τέσσερα 9λιτρα κουτιά ακρυλικό χρώμα
• Ένα κόκκινο ηλεκτρικό τρυπάνι
• Ένα πλαστικό καλάθι με γεωργικά εργαλεία.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου