Ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα Υγείας των νησιών

Διαδοχικές συναντήσεις κατά το διήμερο 16-17/10 για τα θέματα Υγείας που απασχολούν τους απανταχού Δωδεκανήσιους, είχε η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, στις 16/10, προηγήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια  και τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Γιάννη Κωτσιόπουλο,  παρουσία του Δημάρχου της Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου και  του προέδρου  της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννη Φραγκούλη. 

Αρχικά ο Δήμαρχος  κ.  Ερωτόκριτος, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό σχετικά με τα  θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Κάσου και του επέδωσε σχετική επιστολή.  

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος κ. Φραγκούλης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα κυριότερα προβλήματα  που αφορούν κυρίως τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, τονίζοντας την ανάγκη  διατήρησης ανοικτής προκήρυξης πρόσληψης ατόμων σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας μικρών νησιών, μέχρι να γίνει η πρόσληψη αυτών. Για το θέμα, ο κ. πρόεδρος έδωσε σχετική επιστολή τόσο στον κ. Υπουργό όσο και στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ.

Στις 17/10, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας  στη 2η ΥΠΕ,  παρουσία του Δημάρχου κ. Ερωτόκριτου,  του προέδρου  της Ομοσπονδίας μας, του διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρήστου Ροϊλού, και του υποδιοικητή κ. Βαγγέλη Κυζηράκου.

Κατά τη συνάντηση, έγινε μια πιο αναλυτική και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τα θέματα Υγείας που απασχολούν την Κάσο από τον Δήμαρχο κ. Ερωτόκριτο και μια αντίστοιχη για τα γενικότερα θέματα Υγείας των νησιών μας από τον πρόεδρο κ. Φραγκούλη. 

Κατά γενική ομολογία, ήταν δύο χρήσιμες και όχι απλώς τυπικές συναντήσεις  και θα υπάρξει συνέχεια στο άμεσο μέλλον,  τόσο στη 2η ΥΠΕ όσο και στο Υπουργείο Υγείας.