Επισκέψιμος έως τις 31 Μαΐου θα είναι «Ο Μυστικός Κήπος του Μάρκου» στη Ρόδο

Το ίδρυμα Marc de Montalembert, με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει ότι από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως τις 31 Μαΐου 2020, ο κήπος του Ιδρύματος θα είναι επισκέψιμος, κατόπιν προσυνεννόησης, σε μαθητικές ομάδες των Σχολείων της Ρόδου που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ο Μυστικός Κήπος του Μάρκου».

Καθώς περιηγούνται τα μονοπάτια ενός καλά κρυμμένου κήπου πλάι στα μεσαιωνικά τείχη της Ρόδου και την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, ανάμεσα σε κυπαρίσσια, μυρτιές και λεμονιές, λεβάντες και ρόδα, με εύληπτο και βιωματικό τρόπο, τα παιδιά εξοικειώνονται με την τοπική χλωρίδα, τις ονομασίες μεσογειακών φυτών, τους μύθους και τις παραδόσεις που συνδέονται με αυτά και ευαισθητοποιούνται σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια μία ώρα και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (μέγιστος αριθμός παιδιών ανά επίσκεψη: 25). Υπεύθυνος προγρψμματος: Παναγιώτης Σταμάτης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947694505. Χώρος διεξαγωγής: ίδρυμα Marc de Montalembert, οδός Μενάνδρου 25, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

*Ο «κήπος του Μάρκου», σύμβολο ελπίδας και αναγέννησης, είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Marc de Montalembert.