Διεθνές συνέδριο τουριστικής δημοσιογραφίας στη Ρόδο

Πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, την περασμένη Κυριακή, στο ξενοδοχείο «Akti Imperial», η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου Τουριστικής Δημοσιογραφίας, που φέτος συμπίπτει με την 65η επέτειο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τουρισμού (F.I.J.E.T.).

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν χθες, με τη συμμετοχή πλήθους δημοσιογράφων του τουρισμού καθώς και συγγραφέων τουριστικών οδηγών και παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Στον χαιρετισμό του ο τελευταίος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος προορισμός ενώ εξήρε και τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό.

Από πλευράς του Δήμου της Ρόδου, χαιρέτισε και καλωσόρισε τους συνέδρους ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πόση μεγάλη αξία έχει για εμάς ότι 200 δημοσιογράφοι και συγγραφείς για τον τουρισμό, από όλο τον κόσμο, βρίσκονται εδώ και ότι φιλοξενούμε το συνέδριο ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος τους κάλεσε ν’ ανακαλύψουν τους θησαυρούς, τα Μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της Ρόδου αλλά να επισκεφθούν και την αγορά του νησιού και βέβαια τη Μεσαιωνική Πόλη. για να έχουν μία αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αναφέρθηκε, ακόμη, στη μυθολογία γύρω από το νησί, την ιστορία αλλά και την πολυπολιτισμικότητα που το διακρίνει. Μάλιστα, στο κλείσιμο του χαιρετισμού του, προβλήθηκε και ένα βίντεο για τη Ρόδο. Σημειώνεται, ακόμη, ότι ο Δήμος έχει οργανώσει για τους συνέδρους ένα τριήμερο με περιηγήσεις σε αξιοθέατα του νησιού. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ταρασλιάς είχε μία μικρής διάρκειας κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον κ. Λούλη και είπαν ότι θα συναντηθούν ξανά σε διάφορα συνέδρια αλλά και στη γενική συνέλευση των ξενοδόχων σε κεντρικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι παρών ήταν βέβαια και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, πρώην Υπουργός Τουρισμού της Τυνησίας, κ. Tijani Haddad, επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος και ο κ. Αθηναγόρας Κωνσταντινίδης από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.