Στην Κάλυμνο ο πρέσβης της Ιαπωνίας

Κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη, το τριήμερο 26 έως 28 Οκτωβρίου 2019, θα επισκεφτεί την Κάλυμνο ο πρέσβης της Ιαπωνίας Yasuhiro Shimizu συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Οι ισχυροί δεσμοί των δύο λαών μας, αλλά και η συγκυρία, ότι η αναρρίχηση θα αποτελέσει για πρώτη φορά Ολυμπιακό Άθλημα στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, είναι από μόνα τους στοιχεία που καθιστούν αυτήν την επίσκεψη εξόχως ουσιαστική και εποικοδομητική.

Απώτερος σκοπός της επίσκεψης του Ιάπωνα Πρέσβη και των επαφών που θα πραγματοποιηθούν κατά την παραμονή του στην Κάλυμνο είναι το να υποδέχεται το νησί Ιάπωνες τουρίστες και αναρριχητές, δεδομένης της παγκόσμιας αναγνώρισης του τόπου μας ως κορυφαίου αναρριχητικού προορισμού.

Ο κος Πρέσβης, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στους εορτασμούς που θα πραγματοποιηθούν στο νησί για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής προς τιμήν του επίσημου προσκεκλημένου στο Ξενοδοχείο Carian στο Μασούρι.