«Επαγγελματικός Προσανατολισμός... ο δρόμος προς τις Φυσικές Επιστήμες» στη Ρόδο

Ο Σύλλογος για τη Διάδοση των Φυσικών Επιστημών (Συ.Δι.Φ.Ε.), το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Ρόδου και το Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου συνδιοργανώνουν εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση επαγγελμάτων που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες και τίτλο «Επαγγελματικός Προσανατολισμός... ο δρόμος προς τις Φυσικές Επιστήμες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στις 18:00, στην αίθουσα «Κορνήλιος Καστοριάδης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με ομιλία ο Ιωάννης Μπαζιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Ορυκτολογίας - Γεωλογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο τίτλος της ομιλίας είναι "Κυνηγώντας το όνειρο μέχρι την άκρη της Ανταρκτικής" και αναφέρεται στις εμπειρίες που αποκόμισε από το ταξίδι του στην Ανταρκτική το Νοέμβριο του 2017 ως μέλος της οργανωμένης αποστολής της ΝΑSA για τον εντοπισμό ιχνών μετεωριτών.

Μετά την ομιλία, μαθητές και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν από επιλεγμένους επαγγελματίες του χώρου των Φυσικών Επιστημών (σχολές 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου).