Κορυφαίοι Έλληνες διπλωμάτες  στα σεμινάρια που θα γίνουν στη Ρόδο

Η Μονάδα Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Γ. Γεννηματάς»,  διοργανώνουν στη Ρόδο τον τρίτο κύκλο σεμιναρίων  που θα πραγματοποιούνται  μια φορά το μήνα και  θα καλύψουν  την περίοδο Νοεμβρίου 2019 – Μαΐου 2020.

Στα σεμινάρια θα διδάξουν κορυφαίοι Έλληνες διπλωμάτες. Οι πρέσβεις επί τιμή, Δημητρης Καραϊτίδης, Βασίλης Κασκαρέλης, Κατερίνα Μπούρα, Βασίλης Παπαϊωάννου, Γεώργιος Σαββαϊδης και Θεόδωρος Σωτηρόπουλος θα καταθέσουν την εμπειρία τους και τη γνώση τους  για θέματα  που αφορούν την ασφάλεια και τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Το πρώτο   σεμινάριο  θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στις 11.00 στην  αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πρώτος καλεσμένος θα  είναι, ο πρέσβης κος Γεώργιος Σαββαΐδης, πρώην γενικός γραμματέας  του Υπουργείου Εξωτερικών, πρώην επικεφαλής της δ/νσης Τουρκίας και πρώην πρέσβης στην Ουάσιγκτον. Το θέμα της διάλεξης του κου Σαββαΐδη θα είναι η προετοιμασία και διεξαγωγή διαπραγματεύσεων επί ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές, στελέχη  του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, νομικούς, στρατιωτικούς και πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μετά την ολοκλήρωση   του κύκλου των σεμιναρίων θα   δίδεται  βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που θα συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό μπορούν   να σταλούν   στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  ntalis@aegean.gr μέχρι και την 9η Νοεμβρίου 2019.

Προτεραιότητα στον τρίτο κύκλο των σεμιναρίων θα έχουν όσοι και όσες δηλώνουν συμμετοχή για πρώτη φορά.