Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του αντιτορπιλικού «Αδρίας» στη Λέρο

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου αναφέρει τα εξής:

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, κατόπιν προσκλήσεως του Συλλόγου «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα», παρ. Λέρου, ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του θρυλικού Α/Τ «ΑΔΡΙΑΣ» στο Λακκί, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 76 ετών από την θλιβερή επέτειο πρόσκρουσης του θρυλικού πλοίου σε νάρκη, με αποτέλεσμα την απώλεια 21 ανθρώπινων ζωών.

 

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καστής Δημήτριος και κ. Γρεκός Κυριάκος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου κ. Μπίλλης Νεκτάριος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σοροκάκης Ιωάννης, στρατιωτικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αντιπροσωπείες από σχολεία και πλήθος συμπολιτών μας.

 

 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου πρωτ. Νικόδημος Φωκάς, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, και ανάγνωση των ιστορικών στοιχείων του ηρωικού πλοίου του πολεμικού ναυτικού, από την συνταξιούχο εκπαιδευτικό κα Γαρυφαλιά Ζαβόλα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απόδοση του Εθνικού μας Ύμνου από τους ευρισκομένους στο μνημείο. Εν συνεχεία, οι παριστάμενοι μετέβησαν στη Λέσχη Αξιωματικών για την καθιερωμένη μίνι-δεξίωση.