Αποστρατεύτηκε ο υπαρχηγός του Λιμενικού σώματος Ιωάννης Αργυρίου

Αποστρατεύτηκε ο υπαρχηγός του Λιμενικού σώματος  Ιωάννης Αργυρίου

Αποστρατεύτηκε ο υπαρχηγός του Λιμενικού σώματος Ιωάννης Αργυρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1933 ΦΟΡΕΣ

Αποστρατεύτηκε με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων του Σώματος ο αντιναύαρχος-νεότερος υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ιωάννης Αργυρίου.

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου όπου το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Σώματος που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής προχώρησε στην εκλογή των δύο νέων υπαρχηγών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πρώτος υπαρχηγός αναλαμβάνει ο υποναύαρχος Κωνσταντίνος Πουλής που προάγεται στον βαθμό του αντιναυάρχου, ενώ τη θέση του δεύτερου υπαρχηγού αναλαμβάνει ο υποναύαρχος Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος που προάγεται στον βαθμό του αντιναυάρχου, και αποστρατεύεται ο αντιναύαρχος-νεότερος υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ιωάννης Αργυρίου.

Επίσης στον βαθμό του υποναυάρχου προάγονται οι αρχιπλοίαρχοι Βασίλειος Μάμμης, Δημήτριος Σούλος, Σπυρίδων Κοντομάρης και Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.
Επίσης οι υποναύαρχοι Αναστάσιος Βαρελάς, Παναγιώτης Σπανός και Αγησίλαος Αναστασάκος προάγονται στον βαθμό του εν ενεργεία αντιναυάρχου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τίθενται εκτός οργανικών θέσεων για τριάντα ημέρες, λόγω επιλογής νεοτέρου τους ως νεότερου υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Οι πλοίαρχοι Χρήστος Κανάκης, Δρόσος Ρεΐζης, Ιάκωβος Γκίζης και Ιωάννης Τζαμουράνης προάγονται στον βαθμό του αρχιπλοιάρχου.

Η πορεία και η θητεία στη Ρόδο
Ο Γιάννης Αργυρίου γεννήθηκε στο Δαφνοχώρι Δωρίδος και μεγάλωσε στη Γλυφάδα Δωρίδος του Νομού Φωκίδος.
Το έτος 1986 εισήχθη στη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και ακολούθως υπηρέτησε στη Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας του ΥΕΝ.
Το έτος 1989 εισήχθη στη σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος.
Πτυχιούχος ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
Διπλωματούχος του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στις Πολιτικές Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο, (διετούς κύκλου), του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια της Σταδιοδρομίας του υπηρέτησε:
Σε όλους τους τομείς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ως ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ στο Λιμεναρχείο Κω, ως βοηθός ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ στο Αμβούργο της Γερμανίας, ως ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ Ρόδου, ως ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος με έδρα την ΡΟΔΟ και περιοχή αρμοδιότητας τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

Με την προαγωγή του στον βαθμό του Υποναυάρχου τοποθετήθηκε ως ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’ Κλάδου (Ασφάλειας και Αστυνόμευσης) του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πέραν των άλλων συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΥΝΑΝΠ στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ για τη διαχείριση του Προσφυγικού του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Με την προαγωγή του στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. στις 19/03/2019 ανέλαβε τα καθήκοντα Β΄ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ως Λιμενάρχης Κω, ως Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου και ως Διοικητής 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος συμμετείχε σε αντιπροσωπείες υπηρεσιακών παραγόντων σε σειρά συναντήσεων με αντίστοιχες αντιπροσωπείες της Τουρκικής Ακτοφυλακής, με αντικείμενα κυρίως, τις μεταναστευτικές ροές, την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας, την ανταλλαγή πληροφοριών κ.λ.π.

Σεμινάρια-Μετεκπαιδεύσεις:
Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων:
Δυο επιμορφωτικά Προγράμματα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, σεμινάρια σε θέματα Επιθεώρησης πλοίων του ΚΛΑΔΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, Αλιείας και Χρηστών Κομβικών Συστημάτων Η/Υ.
Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις για το βαθμό του και τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησε.

Επιπλέον έχει τιμηθεί:
1. Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ Α’ με τον ΧΡΥΣΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΕΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ.
2. Από τον Πρόεδρο των SPECIAL OLYMPICS INTERNATIONAL κ. TIMOTHY SHRIVER – KENNEDY με το ΜΕΤΑΛΛΙΟ των SPECIAL OLYMPICS INTERNATIONAL.
3. Από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟ Β’ με τον Σταυρό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.
Έγγαμος με την Έφη Καλλιγά και έχουν μια κόρη τη Μαριλένα.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών