Σήμερα ξεκινά το τουρνουά τένις «Προφήτης Ηλίας»

Από σήμερα έως και τη Δευτέρα θα διαρκέσει το τουρνουά-εκδρομή του ΡΟΑ, έχοντας την ιστορική ονομασία «Προφήτης Ηλίας», που θα γίνει στο ξενοδοχείο Magic Life στο Πλημμύρι με τη συμμετοχή των μελών του.

Εκεί νέοι και έμπειροι τενίστες του ομίλου θ’ απολαύσουν ένα τριήμερο, με την ενημέρωση από τον ΡΟΑ να έχει ως ακολούθως:

«Ετήσιο γεγονός μεγάλης ανταπόκρισης από τα μέλη του έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το τουρνουά – εκδρομή του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης με το ιστορικό όνομα «Προφήτης Ηλίας».

Όνομα που παρέμεινε από τη δεκαετία του ’70, καθώς το τουρνουά γινόταν στο Ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία αλλά πλέον άλλαξε προορισμό αφού τα 70 και πλέον δωμάτια των 240 συμμετεχόντων δεν θα μπορούσαν να βρεθούν εκεί, παρόλη τη μαγεία του αρχικού προορισμού.

Πολλές δεκαετίες πριν τα μέλη του ομίλου, συνήθως μετά την κουραστική τουριστική σεζόν έκαναν μια απόδραση από τη ρουτίνα τους κάνοντας μια εκδρομή-τουρνουά στο Ξενοδοχείο Έλαφος στον Προφήτη Ηλία.

Από τότε και κάθε χρόνο ανελλιπώς τα μέλη, οι αθλητές, οι γονείς των παιδιών αλλά και οι φίλοι του ομίλου αναμένουν την όμορφη αυτή αθλητική εκδρομή με την τεράστια παράδοση .

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επιχειρηματικές συμφωνίες αλλά και πολιτικές συζητήσεις καθώς σπάνια μπορείς να πετύχεις τόσες διαφορετικές αλλά και σημαντικές προσωπικότητες συγκεντρωμένες σε ένα χώρο υπό καθεστώς χαλάρωσης και ηρεμίας .

Το Σάββατο στις 17:00  θα ξεκινήσει το «Οικογενειακό» Τουρνουά με συμμετοχή συνήθως ενός ενηλίκου και ενός ανηλίκου μέλους της οικογένειας (κάτω των 14 ετών).

Το πρωί της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά ενηλίκων στα διπλά με συμμετοχή στην κάθε ομάδα ενός έμπειρου και ενός όχι τόσο έμπειρου αθλητή, μια παράδοση της συγκεκριμένης διοργάνωσης που συντελεί στο δέσιμο των παλαιών και των νέων μελών του.

Το μεσημέρι βρίσκει τους αθλητές κουρασμένους αλλά και απόλυτα ικανοποιημένους καθώς το πνεύμα σε αυτούς τους αγώνες είναι η γνωριμία η ευγένεια και η συμβίωση σε ένα χώρο με ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος .

Ίσως μοναδικό το τουρνουά αυτό στην Ελλάδα έχει πολλαπλά οφέλη καθώς τα μέλη του ομίλου γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και με τους junior αθλητές, αποκτώντας άποψη για το επίπεδο, το ήθος και την προσωπικότητα νέων και έμπειρων μελών.

Στα 49 χρόνια φέτος από το πρώτο τουρνουά «Προφήτης Ηλίας» αλλά και 70 χρόνια από την ίδρυση του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, ο τεχνικός διευθυντής του Ομίλου, κύριος Φώτης Βαζαιος, θα προσφέρει στα μέλη αλλά και στα παιδιά των συμμετεχόντων δωρεάν Μίνι σεμινάρια τεχνικής κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων ημερών Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα με στόχο την ατομική βελτίωση στο άθλημα».