Δύο βραδιές ποίησης: Γιώργος Βέης και Λίλυ Εξαρχοπούλου

Δύο βραδιές ποίησης: Γιώργος Βέης και  Λίλυ Εξαρχοπούλου

Δύο βραδιές ποίησης: Γιώργος Βέης και Λίλυ Εξαρχοπούλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 330 ΦΟΡΕΣ

Δύο ποιητικές εκδηλώσεις διοργανώνει το περιοδικό λόγου και τέχνης “Νησίδες”, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Στην πρώτη θα παρουσιαστεί το ποιητικό έργο του Γιώργου Βέη. Από τους εξέχοντες ποιητές της σύγχρονης δημιουργίας, έχει εκδώσει δώδεκα ποιητικές συλλογές.

O Γιώργος Βέης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε το 1974 και η τελευταία του συλλογή, «Για ένα πιάτο χόρτα», το 2016. Το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο Πέτρος Χάρης της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.

Υπηρέτησε στο Διπλωματικό Σώμα ως πρόξενος και πρέσβης, κυρίως σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. Έχει γράψει επίσης βιβλία ταξιδιωτικής λογοτεχνίας.

Θα μιλήσουν για το έργο του οι Ανθούλα Δανιήλ, φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας και η Μαίρη Χαραλαμπίδη, ποιήτρια και φιλόλογος στο Βενετόκλειο Λύκειο.

Στη δεύτερη ο Γιώργος Βέης και ο ποιητής Σουλεϊμάν Αλάγιαλη-Τσιαλίκ θα μιλήσουν για τη συλλογή «Λαθραία Οργή της Λίλυς Εξαρχοπουλου.

Η Λίλυ Εξαρχοπούλου είναι συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικές εκδόσεις και λογοτεχνικά περιοδικά. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.

Στόχος των οργανωτών, είναι να αποτελέσει αυτή η διπλή εκδήλωση μια απόπειρα διαλόγου μεταξύ ποιητών που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές και η δημιουργία τους στηρίζεται σε διαφορετικές ποιητικές προϋποθέσεις, να προσφέρει επομένως μια άλλη οπτική για την προσέγγιση του έργου τους.

Δύο βραδιές ποίησης:
Γιώργος Βέης και Λίλυ Εξαρχοπούλου
Βιβλιοπωλείο το «Δέντρο»
Σάββατο και Τετάρτη 2 και 6 Νοεμβρίου, ώρα 19:30

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη