Στο εδώλιο 44χρονη Ροδίτισσα επειδή βρέθηκαν 600 γραμμάρια χασίς στο σπίτι της

Για τα 600 γραμμάρια χασίς που φέρεται να είχε κρύψει στο σπίτι της ο φίλος της, θα δικαστεί 44χρονη στις αρχές Νοεμβρίου από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από δέκα χρόνια στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου και εκτός από την 44χρονη είχε συλληφθεί και παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και ο 58χρονος φίλος της.

Η δίκη τους σε πρώτο βαθμό είχε γίνει στο τέλος του 2009 και το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχους και τους δύο επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 3 ετών στον 58χρονο και φυλάκιση 2 ετών στην 44χρονη, με τις εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Εφετείο στις 11 Νοεμβρίου μόνο για την 44χρονη. Την υπόθεση είχαν εξιχνιάσει αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι είχαν πληροφορίες πως ο 58χρονος, που ήταν γνωστός στις διωκτικές αρχές από παλαιότερες υποθέσεις, διακινούσε σε άτομα της περιοχής του ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. 

Μετά την αξιοποίηση των πληροφοριών στις 27 Ιανουαρίου 2009 στις 5 το απόγευμα οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της 44χρονης στο Φαληράκι όπου και βρήκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με 627 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο ζυγαριές κουζίνας στη μία εκ των οποίων υπήρχαν υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, την ποσότητα των ναρκωτικών την είχε κρύψει εκεί ο 58χρονος ο οποίος και στη συνέχεια συνελήφθη, ενώ ναρκωτικές ουσίες και ζυγαριάς κατασχέθηκαν.

Απολογούμενοι ενώπιον του ανακριτή, τόσο ο 58χρονος όσο και η 44χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αρνηθεί όσα τους καταλογίζονταν τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ήταν χρήστες ακατέργαστης κάνναβης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 58χρονος είχε δηλώσει πως επειδή είναι άτομο εξαρτημένο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 20 ετών, είχε προμηθευτεί την ποσότητα αυτή από άγνωστο αθίγγανο 15 μέρες πριν τη σύλληψή του, έναντι του χρηματικού ποσού των 1000 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ο 58χρονος είπε πως πήρε τα ναρκωτικά στο σπίτι της 44χρονης γιατί φοβόταν μήπως κάποιο μέλος της οικογένειάς του τα βρει, ενώ για τις ζυγαριές είχε δηλώσει πως τις είχε η 44χρονη για τη μαγειρική και πως μία από αυτές τη χρησιμοποίησε κρυφά από εκείνη, προκειμένου να μην τον εξαπατούν στη συναλλαγή που είχε κατά την αγορά τους.

Τους ισχυρισμούς αυτούς επιβεβαίωσε και η 44χρονη η οποία μεταξύ άλλων είχε πει πως τη ποσότητα χασίς που βρέθηκε σπίτι της, την είχε αφήσει εκεί στις 24 Ιανουαρίου 2009 ο συγκατηγορούμενός της προκειμένου να την φυλάξει αφού αυτός δεν μπορούσε να τη κρατήσει σπίτι του μη τυχόν και τη βρει κάποιο άτομο της οικογένειάς του.

Η ίδια είχε τονίσει πως δεν γνώριζε την προέλευσή της, αλλά πως σίγουρα ο 58χρονος την είχε για δική του χρήση. Σε ό,τι αφορά τις ζυγαριές η 44χρονη είχε πει ότι τις χρησιμοποιούσε στη μαγειρική για να βάζει τις σωστές αναλογίες υλικών.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και της Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 58χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ η 44χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με το περιοριστικό της εμφάνισής της κάθε 1η και 15η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και την καταβολή εγγύησης ποσού 5.000 ευρώ.