Αγωνιούν για τον τουρισμό οι διευθυντές των ξενοδοχείων της Ρόδου

Αγωνιούν για τον τουρισμό οι διευθυντές των ξενοδοχείων της Ρόδου

Αγωνιούν για τον τουρισμό οι διευθυντές των ξενοδοχείων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 933 ΦΟΡΕΣ

Aπολογισμό της τουριστικής σεζόν που ξεκίνησε άσχημα και εξελίχθηκε δύσκολα εξαιτίας της πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού Τhomas Cook έγινε στην ολομέλεια του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων στο Atrium Platinum προχθές βράδυ.

Στην ολομέλεια το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και όχι μόνο. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και τον ΣΕΤΕ εκπροσώπησε στην ολομέλεια με την ιδιότητα του αντιπροέδρου ο ξενοδόχος κ. Άρης Σουλούνιας πλαισιωμένος από τους διευθυντές του ξενοδοχείου Αmada Colossos Resort κ. Στέλιο Γεωργόπουλο και του Rodos Park Suites and SPA κ. Τερέζα Αθανασάκη.

Ο κ. Σουλούνιας αναφέρθηκε στη δράση που αναπτύσσει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων με τη διοργάνωση επίκαιρων ημερίδων για τον τομέα. Μίλησε όμως και για τον τουρισμό που δοκιμάστηκε φέτος αλλά άντεξε.

«Συγχαίρω το σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου για το έργο που επιτελεί στα τουριστικά δρώμενα του νησιού. Ιδιαίτερα τον κ. Γιώργο Ματσίγκο και κυρίως εσείς τους διευθυντές που επενδύεται προσωπικό χρόνο. Καταφέρατε να αναδείξετε το σύλλογο και θα θεωρείται από τους πιο ενεργούς στη χώρα.

Σε αυτή την αναγνώριση έχουν συμβάλει οι ποικίλες δράσεις που οργανώνετε οι συμμετοχές σε συνέδρια καθώς και οι ενέργειες προώθησης Ροδιακού Τουρισμού. Ο Σύλλογός σας φέρνει καινοτόμες ιδέες στις ξενοδοχειακές μας επιχειρήσεις. Με την άριστη συνεργασία αναβαθμίζουμε όλοι μαζί το τουριστικό προϊόν», τόνισε ο κ. Σουλούνιας που αναφέρθηκε και στις νέες προκλήσεις που υπάρχουν.

«Έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις . Υπάρχουν οι καινοτομίες που θα συμβάλουν στην διαφοροποίηση του Ροδιακού τουριστικού προϊόντος. Ανοίγονται νέες σελίδες. Εσείς είστε οι πρεσβευτές των ξενοδοχείων μας και περιμένουμε πολλά από εσάς», είπε ο κ. Σουλούνιας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν στην ημερίδα ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα τουρισμού κ. Κώστας Χρυσοχοΐδης ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος και ο διευθυντής του ΕΟΤ κ. Αγαπητός Ξάνθης.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ταρασλιάς αναφέρθηκε στις δράσεις που αναπτύσσει ο Δήμος Ρόδου αλλά και στην ενεργοποίηση της επιτροπής Τουρισμού. Μετέφερε στο ακροατήριο τον χαιρετισμό του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

«Οι άνθρωποι του τουρισμού είναι εκείνοι που βοηθούν στη διαχείριση του προορισμού. Αυτό είναι δική μας ευθύνη. Ξέρουμε τα πλεονεκτήματά μας. Αλλά πρέπει να σκεφθούμε γιατί η Ρόδος δεν είναι πλέον ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός. Κινείται στις δόξες του παρελθόντος; Ποιος είναι ο ρόλος των τουρ οπερέιτορς; Μήπως έχουν εγκλωβιστεί επιχειρήσεις σε αυτό;

Πρέπει να αναφέρω την ακύρωση ενός συνεδρίου το 2021 γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θέλουν οι διοργανωτές του. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη ξαναβρεί η Ρόδος την αίγλη της. Εμείς ως δημοτική αρχή θα ηγηθούμε της διαδικτυακής καμπάνιας για την προβολή της Ρόδου. Θα ενεργοποιηθεί όμως και άμεσα η επιτροπή τουρισμού», τόνισε .

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη των ξενοδοχείων της Ρόδου. Φέτος η τουριστική σεζόν ήταν ιδιαίτερη. Άλλα ξενοδοχεία πήγαν καλά άλλα όχι. Είχαμε ένα θέμα σε ό,τι αφορά τον οικογενειακό τουρισμό. Παρόλα αυτά η σεζόν πήγε πολύ καλά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης που αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που δημιούργησε η πτώχευση του τουριστικού οργανισμού Τhomas Cook στο κενό που έχει δημιουργηθεί στην αγορά της Μεγ. Βρετανίας. «Το κενό των πτήσεων είναι μεγάλο από τη Μεγ. Βρετανία. Θα πρέπει να δούμε πώς θα το καλύψουμε», επισήμανε.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος αναφέρθηκε στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

«Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις τη φετινή τουριστική σεζόν είμαστε στα ίδια επίπεδο. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Κρατήθηκαν μεν οι αεροπορικές θέσεις χάρη στις προσφορές που έκαναν οι ξενοδόχοι . Δεν είχαμε ακυρώσεις αλλά μείωση των εσόδων. Μετά ήρθε η πτώχευση του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook από τις 23 Σεπτεμβρίου και επιδείνωσε την κατάσταση.

Είχαμε από εκεί και πέρα μείωση τον Σεπτέμβριο. Το ζητούμενο είναι να καλύψουμε τις απώλειες σε ότι αφορά τις αεροπορικές θέσεις. Αυτό είναι εφικτό στη Γερμανική Αγορά. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τη βρετανική. Να μην ξεχνάμε και το brexit και την αβεβαιότητα που έχει δημιουργήσει. Από τη Μεγ. Βρετανία υπάρχει διστακτικότητα για την επόμενη σεζόν», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Ο κ. Ματσίγκος τόνισε πως και οι άλλοι τουριρστικοί οργανισμοί δεν έχουν καλύψει το κενό.
“Καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι για την επόμενη σεζόν όπως και πέρσι”, είπε.
Αναφορά έκανε και στη Σκανδιναβική αγορά που επηρεάστηκε από την καμπάνια για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

“Μια μαθήτρια έκανε αγώνα και έπεισε τους Σκανδιναβούς να προσέχουν το περιβάλλον και να μην ταξιδεύουν με αεροπλάνα. Αυτό έφερε μείωση στις αφίξεις που πρέπει να μας αφυπνίσει ώστε να πείσουμε ότι προσέχουμε το περιβάλλον”, είπε ο κ. Ματσίγκος.

Ο κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε και στις δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων το τρέχον έτος.

«Οι ενέργειες του συλλόγου μας είναι συλλογικές. Οργανώνουμε πάνω από 20 εκδηλώσει το χρόνο με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση των μελών. Αρκετές από αυτές είναι ανοικτές για το κοινό», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην έρευνα ποιότητα που κάθε χρόνο διεξάγει ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολέγιο Θεσσαλονίκης,

(Ρεπορτάζ: Skyrodos.gr)

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες