“Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου”

Ο διακεκριμένος Τσέχος πιανίστας και συνθέτης Jiri Pazour  είναι ο επίτημος καλεσμένος  του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, για την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ αύριο,  Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Μετά τις σπουδές του στο πιάνο στο ωδείο της Πράγας και στη σύνθεση με τον διάσημο Τσέχο συνθέτη Vadim Petrov συνέχισε   να σπουδάζει σύνθεση στην Ακαδημία Καλών Τεχνών.
Η μουσική του,  η οποία κυκλοφορεί σε cd, ακούγεται συχνά από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στα tops των Τσέχων και ξένων δημιουργών και έργα του έχουν εκτελεσθεί και εκτός της Ευρώπης με μεγάλη επιτυχία, όπως η σύνθεσή του “Awakening pearls” η οποία παρουσιάσθηκε το 2014 από την “Chamber Soloist “ στο Detroit των ΗΠΑ.  Η συναυλιακή του δραστηριότητα χαρακτηρίζεται κυρίως από την ικανότητά του στον αυτοσχεδιασμό με δυναμική και αυθορμητισμό και είναι το στοιχείο που τον έχει κάνει δημοφιλή σε όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή του στο  “International Festival of improvised music” το 2016 στον Καναδά όπου παρουσίασε τη δική του σύνθεση “Φαντασία για πιάνο” πάνω σε ένα μοτίβο της συμφωνίας του Νέου Κόσμου του Ντβόρζακ, της συμφωνίας Νο 25 του Μότσαρτ αλλά και   της σύνθεσης του  Maurice Jarre “Lara's theme“, από την ταινία Δόκτωρ Ζιβάγκο, μαζί με το “America “ από το West Side Story του Leonard Bernstein, απέσπασε διθυραμβικές  κριτικές .

Στη Ρόδο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τη μουσική από τις πιο διάσημες κινηματογραφικές ταινίες όλων των εποχών και θα αυτοσχεδιάσει σε μουσικά θέματα που θα επιλέξει το κοινό!
Η συναυλία είναι η πρώτη  συμμετοχή της Τσεχίας στο φεστιβάλ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας στην Αθήνα.
Καλλιτεχνική και Γενική Διεύθυνση Πηνελόπη Σερδάρη

Συνδιοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου,  Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του ΕΟΤ.
Υπό  την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής, της  Ουνέσκο και του Πολιτιστικού Κέντρου της Τσεχίας στην Αθήνα.

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
28-31 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης: 20.00
 Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες
www.rhodes-festival.gr
Facebook:
Rhodes International Festival.
Instagram: Rhodes
International Festival