Στο εδώλιο επειδή δεν τήρησε  τη συμφωνία Leasing

Για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας η οποία υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ, κατηγορείται 55χρονος, η υπόθεση του οποίου  προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις αρχές Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου σύμφωνα με το οποίο o 55χρονος δεν τήρησε τους όρους της συμφωνίας leasing που είχε υπογράψει με τράπεζα της περιοχής, για την αγορά επαγγελματικών αυτοκινήτων και εξοπλισμού και δεν τα επέστρεψε.

Πιο συγκεκριμένα, ο 55χρονος κατηγορείται ότι στις 13 Οκτωβρίου 2009 ιδιοποιήθηκε παράνομα πράγματα που είχαν έρθει στην κατοχή του και η αξία των οποίων ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Ο 55χρονος ασκούσε εμπορική δραστηριότητα με αντικείμενο εργασιών την εκτέλεση μεταφορών κινητών πραγμάτων και αρνήθηκε να αποδώσει προς την τράπεζα εξοπλισμό συνολικής αξίας 202.000 ευρώ.

Ο εξοπλισμός αυτός αποτελούνταν από έναν ελκυστήρα μάρκας Volvo, τριαξονικές επικαθήμενες νταλίκες, ρυμουλκούμενα ή ημιρυμουλκούμενα μεταχειρισμένα οχήματα  κ.α. Ο εξοπλισμός αυτός ήταν κυριότητας της εταιρείας της τράπεζας που έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και τον έλαβε ο 55χρονος αφού υπέγραψε Ενιαία Σύμβαση Χρηματοδοτικής Μίσθωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 55χρονος απολογούμενος τον Δεκέμβριο του 2016 για την υπόθεση αυτή, αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.