«Επαγγελματικός Προσανατολισμός...  Ο δρόμος προς τις Φυσικές Επιστήμες»

Ο Σύλλογος Διάδοσης Φυσικών Επιστημών (ΣΥ.ΔΙ.Φ.Ε.), το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Ρόδου και το  Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στις 18:00, στην αίθουσα “Κορνήλιος Καστοριάδης” του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο εκδήλωση με τίτλο «Επαγγελματικός Προσανατολισμός... ο δρόμος προς τις Φυσικές Επιστήμες» με στόχο την ενημέρωση των μαθητών-ητριών και κηδεμόνων για επαγγέλματα που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται με ομιλία του Ιωάννη Μπαζιώτη, Επίκουρου Καθηγητή Ορυκτολογίας - Γεωλογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τίτλο "Κυνηγώντας το όνειρο μέχρι την άκρη της Ανταρκτικής", η οποία αναφέρεται στις εμπειρίες που αποκόμισε από το ταξίδι του στην Ανταρκτική το Νοέμβριο του 2017 ως μέλος της οργανωμένης αποστολής της ΝΑSA για τον εντοπισμό ιχνών μετεωριτών. 

Πέρα από την περιγραφή της προσπάθειάς του και την προβολή της ελληνικής συμμετοχής στην αποστολή στην Ανταρκτική, ο Ιωάννης Μπαζιώτης στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους της Ρόδου να θέτουν στόχους και να επιμένουν στην υλοποίησή τους.

Μετά την ομιλία, μαθητές-ήτριες και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν από εκπροσώπους επαγγελμάτων που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες (σχολές 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου) στο χώρο της εκδήλωσης.