Σε έκθεση σύγχρονης τέχνης συμμετέχει η Ροδίτισσα ζωγράφος Ειρήνη Βαζούκου

Στις 11 Οκτωβρίου 2019 εγκαινιάστηκε μια σημαντική έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο  η οποία και συνεχίζεται έως τις 23 Νοέμβρη και για όσους βρεθούν στην Αθήνα αξίζει να την επισκεφτούν καθώς συμμετέχουν αξιόλογοι εικαστικοί απ’ όλη την Ελλάδα!

Είναι μέρος του προγράμματος  ΧΑΝΙaRT 2019 στο πλαίσιο της μνήμης για τα 500 χρόνια από το θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519) με τίτλο "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ - Πέντε αιώνες Καλλιτεχνικής Ιδιοποίησης".

Στην έκθεση αυτή συμμετέχει και η δική μας Ροδίτισσα ζωγράφος Ειρήνη Βαζούκου.
 

Από αριστερά ο γνωστός γαστρεντερολόγος Γιάννης Στουραίτης, η Χαράκτρια Ευστρατία Μαχαιρίδη, η ζωγράφος Ειρήνη Βαζούκου, ο γνωστός τραγουδοποιός Τάκης Βούης,  ο τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ροδίτης γελοιογράφος- σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης.
Από αριστερά ο γνωστός γαστρεντερολόγος Γιάννης Στουραίτης, η Χαράκτρια Ευστρατία Μαχαιρίδη, η ζωγράφος Ειρήνη Βαζούκου, ο γνωστός τραγουδοποιός Τάκης Βούης, ο τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ροδίτης γελοιογράφος- σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης.


Η έκθεση είναι σε επιμέλεια των Dr Constantinos Proimo και Iωάννη Ν. Αρχοντάκη. Οργάνωση: Dr Giorgia Karvunaki.

Την οργανώνει δέ η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Μορφωτικό Ιταλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Αίθουσα Τέχνης Much More Δήμου Πλατανιά και το  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων “Ελαιουργείο”.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και αρκετοί Ροδίτες!
 

Οι εικαστικοί από αριστερά Λαμπρινή Μποβιάτσου, Ισμήνη Μπονάτσου, Ειρήνη Βαζούκου και Μαργαρίτα Βασιλάκου
Οι εικαστικοί από αριστερά Λαμπρινή Μποβιάτσου, Ισμήνη Μπονάτσου, Ειρήνη Βαζούκου και Μαργαρίτα Βασιλάκου

 

Ο πολύ γνωστός στη Ρόδο καθώς διετέλεσε για  χρόνια μέλος της Καλλιτεχνικής επιτροπής προγραμματισμού του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου Χάρης Καμπουρίδης σημειολόγος και ιστορικός της τέχνης, πρόεδρος της Εταιρείας Εικαστικών Μελετών-Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης μαζί με την Ειρήνη Βαζούκου.
Ο πολύ γνωστός στη Ρόδο καθώς διετέλεσε για χρόνια μέλος της Καλλιτεχνικής επιτροπής προγραμματισμού του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου Χάρης Καμπουρίδης σημειολόγος και ιστορικός της τέχνης, πρόεδρος της Εταιρείας Εικαστικών Μελετών-Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης μαζί με την Ειρήνη Βαζούκου.