Γ. Παρασκευάς: Για ποιο συνέδριο, κα Πρόεδρε;

Γράφει ο Γιάννης Παρασκευάς


Κυρία Πρόεδρε, ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ - ΕΛΙΑΣ - ΚΙΝΑΛ

Πολιτικό ζητούμενο για πολλούς η διεξαγωγή ενός πραγματικού Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, με την ευχή και την ελπίδα να δοθεί μια λύση, μια απάντηση σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία ένας πολιτικός φορέας που οι ψηφοφόροι του σε ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%) δηλώνουν ΠΑΣΟΚ με δικαιολογίες που δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά να αρνείται το όνομα, τα σύμβολά του και πιο πολύ το πολιτικό του Αξιακό σύστημα, τις βασικές του Αρχές.

Πάλι πρωτοτυπήσατε κ. Πρόεδρε, ανακοινώσατε αιφνιδίως τη διεξαγωγή Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο τρόπο που θα καλούσατε κάποιους φίλους σας σε φιλικό δείπνο.

Βέβαιο είναι ότι δεν θέλετε το Συνέδριο, αναγκαστήκατε να το ανακοινώσετε κάτω από την πίεση μεγάλου αριθμού παλαιών και νέων μελών του ΠΑΣΟΚ.

Όλοι εμείς που πολύ καιρό τώρα ζητάμε Συνέδριο δεν θέλουμε μια κοινωνική εκδήλωση για τη δική σας πανηγυρική επανεκλογή ως Προέδρου, αλλά μια σοβαρή πολιτική διαδικασία στην οποία θα υπήρχε η πρόθεση και η δυνατότητα να δοθούν απαντήσεις και λύσεις σε όλα όσα βασανίζουν την παράταξη.

Δεν θα απέχει κάποιος από την πραγματικότητα αν ισχυρισθεί ότι:
-Συνειδητά δεν θέλετε να ακούσετε για οτιδήποτε έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ και την ιστορική του διαδρομή.

-Συνειδητά κωφεύετε για διαδικασίες και πολιτικές ενέργειες ανάκτησης του ηθικού και πολιτικού πλεονεκτήματος του ΠΑΣΟΚ.

-Συνειδητά κλείνετε τα αυτιά σας στις όποιες προτάσεις πραγματικής οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

-Συνειδητά γυρνάτε την πλάτη στις όποιες προτάσεις διατύπωσης και στήριξης Σοσιαλιστικής πολιτικής πλατφόρμας.

-Συνειδητά πατάτε σε δύο βάρκες και με τον κ. Μητσοτάκη και με τον κ. Τσίπρα.

-Συνειδητά οδηγείτε το ΠΑΣΟΚ στην πλήρη απαξίωση και εξαφάνιση.

-Συνειδητά εναγκαλίζεσθε και έχετε ευήκοα ώτα στους παρατρεχάμενους υμνολόγους και αγιογράφους.

-Συνειδητά προσπαθείτε με όλους τους τρόπους, με νύχια και με δόντια να κρατηθείτε στη  θέση του πολυπροέδρου.

-Συνειδητά στους διάφορους λογότυπους που κατά καιρούς κάνετε χρήση, κρατάτε και το όνομα ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό βολεύει κάποιους και δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε κάποιους Διεθνείς Οργανισμούς.
-Συνειδητά έχετε επιλέξει ένα Συνέδριο ΠΑΣΟΚ φαρσοκωμωδία ούτως ώστε να μην συμμετάσχουν όσοι σέβονται τον εαυτό τους και την πολιτική τους διαδρομή.

Το Συνέδριο, κ. Πρόεδρε, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει.
Έχουμε χρέος να σεβαστούμε την ιστορία του πολιτικού μας χώρου.
Σε ένα Πολιτικό Συνέδριο δεν υπάρχουν πόρτες ανοιχτές που όποιος βλέπει φως μπαίνει μέσα.

Επειδή θα πρέπει να είναι Συνέδριο ουσίας και οι σύνεδροι θα πρέπει να έχουν συναίσθηση σε τι συμμετέχουν και όχι «μπορούν να είναι σύνεδροι όσοι δηλώσουν ΠΑΣΟΚ, η πρότασή μου είναι απλή και υλοποιήσιμη».

 Α.  Στο Συνέδριο συμμετέχουν ως σύνεδροι όλα τα εν ζωή μέλη όλων των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ από την ημέρα της ίδρυσής του.

Β. Όλοι οι εκλεγέντες Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όλοι οι Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών της ίδιας χρονικής περιόδου.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Α. Πρόταση νέου Καταστατικού με οργανωτική δομή που θα δίνει απάντηση στα σημερινά και μελλοντικά ζητούμενα (δημοκρατική δομή, ισχυρά περιφερειακά όργανα, διάφανη οικονομική διαχείριση, ισχυρό ολιγομελές πολιτικό συμβούλιο, Κεντρική Επιτροπή με περιφερειακή εκπροσώπηση, εκλογή Προέδρου από Συνέδριο, εκλογή Γραμματέα από την Κεντρική Επιτροπή, κόμμα δημοκρατικό και όχι Αρχηγοκεντρικό)

Β. Περιεκτική πολιτική διακήρυξη, Σοσιαλιστική, Αριστερή, με αιχμές και προτάσεις, με επιλογές με ποιους πάμε και ποιους αφήνουμε, με σαφή κοινωνική αντιστοίχιση.

Αν τυχόν, κ. Πρόεδρε, επιλέξετε αυτόν τον δρόμο ίσως υπάρξει κάποια ελπίδα, άλλως θα γράψει και εσάς η ιστορία όπως έναν άλλον πολιτικό από το νησί μου σαν την τελευταία Πρόεδρο μιας μεγάλης ιστορικής παράταξης.

Δυστυχώς όλοι οι επίγονοι που κληθήκατε να υπηρετήσετε ένα μεγάλο πολιτικό πολυκατάστημα το κατάντησατε συνοικιακό κομμωτήριο.