Ξεκίνησαν έλεγχοι για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στη Ρόδο

Ξεκίνησαν έλεγχοι για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στη Ρόδο

Ξεκίνησαν έλεγχοι για τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1350 ΦΟΡΕΣ

Ελέγχους σε διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και εκείνες που πωλούν ηλεκτρονικό τσιγάρο, ξεκίνησε η αρμόδια Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του χθες, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Φλεβάρης, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και είπε ότι ξεκίνησαν την εβδομάδα αυτή με μία σύσκεψη στη Διεύθυνση Εμπορίου κατά την οποία εξέτασαν αρκετά θέματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, διενεργήθηκε μία σειρά ελέγχων, μάλιστα με τη συνδρομή κλιμακίου και από την Αθήνα αλλά και σε συνεργασία και με το χημείο, σε διάφορες επιχειρήσεις που προμηθεύουν το καταναλωτικό κοινό το ηλεκτρονικό τσιγάρο, και ελήφθησαν δείγματα προκειμένου να αναλυθούν από το χημείο και να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον καταναλωτή και ότι το προϊόν είναι όπως πρέπει να είναι τυποποιημένο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Φλεβάρης, πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να πραγματοποιούνται έλεγχοι σε ό,τι έχε να κάνει με την υγεία των καταναλωτών και στο πλαίσιο αυτό ήρθε κλιμάκιο από την Αθήνα και έγινε ένας προληπτικός έλεγχος, τυχαία σε κάποιες επιχειρήσεις, που είχε σκοπό να διαπιστωθεί η καλή ποιότητα του προϊόντος.

Ακόμη, όλη την προηγούμενη εβδομάδα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις που υποχρεούνται να τηρούν τον αγρονομικό κώδικα. Πάνω σ‘ αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι ιδιαίτερο βάρος έδωσαν στις ενενήντα νέες άδειες σε παραγωγούς, και όποιος επιθυμεί μπορεί να υποβάλει τα δικαιολογητικά του στη Διεύθυνση Εμπορίου.

Μετά από πρόσφατη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου μπορούν να εκδοθούν ενενήντα νέες άδειες για παραγωγούς προϊόντων τα οποία μπορεί να είναι είτε αγροτικά, είτε κτηνοτροφικά είτε προϊόντα αλιείας.

Επίσης, η υπηρεσία, μετά από μεγάλη επεξεργασία, ετοιμάζει κάποια υπομνήματα τα οποία, έπειτα από διαβούλευση, προτίθενται να στείλουν στο αρμόδιο Υπουργείο, ζητώντας τη συντόμευση των διαδικασιών ή την εκλογίκευση κάποιων προστίμων τα οποία είναι πολύ αυστηρά αφού το ύψος τους μπορεί να φθάσει τα 5.000 ευρώ, ποσό που τη δεύτερη φορά διπλασιάζεται και ούτω καθεξής.

Ακόμη, πάντα σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη, συνεχίζουν και πολλές άλλες δράσεις που ως Διεύθυνση επιχειρηματικότητας και εμπορίου βρίσκονται κοντά στον εμπορικό κόσμο για να τον στηρίξουν.

Ερωτηθείς σχετικά με τους ελέγχους στα κυλικεία, τόσο για τα είδη που πωλούν όσο και για τις τιμές, που επίσης περιλαμβάνονται στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Φλεβάρη οι έλεγχοι αυτοί είναι αυστηροί και τυποποιημένοι, γίνονται από τους υπηρεσιακούς και έχουν σκοπό να διαφυλάξουν τις τιμές βάση του νόμου.

Το τελευταίο διάστημα έχει διενεργηθεί σειρά ελέγχων σε μεγάλο μέρος του νησιού και η προτροπή προς την υπηρεσία είναι «με γνώμονα τον κοινωνικό παράγοντα, με καθαρότητα, όπως πράγματι γίνεται, και με πνεύμα επιείκειας και συστάσεων όπου δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό», όπως είπε, να προσεγγίζουν όλους γιατί είναι πολύ δυσάρεστο, ειδικά για τους αιρετούς, να διαπιστώνουν ότι υπάρχουν παραβάσεις και να επιβάλλονται πρόστιμα. Γι’ αυτό, καλούν όλους τους επιτηδευματίες που υπάγονται σε ελέγχους να προσπαθούν πάντα να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου