Αθώοι τρεις κατηγορούμενοι  για τον θάνατο δύο σκυλιών

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκαν τρεις συμπολίτες μας για τον θάνατο δύο γερμανικών ποιμενικών το 2016, με όπλο που ήρθε στην κατοχή τους ένα χρόνο μετά!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου  υπεράσπισης κ. Κώστα Κυπραίου απάλλαξε από κάθε κατηγορία τους τρεις άνδρες, κρίνοντάς τους αθώους!
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 41χρονος έδωσε κάποια στιγμή μέσα στο 2017 το κυνηγετικό όπλο για καθαρισμό στον  53χρονο  χωρίς ουδέποτε να το πάρει πίσω.

Έτσι ο 53χρονος κατηγορούνταν ότι στις 29 Απριλίου 2016 με το μονόκανο κυνηγετικό όπλο του 41χρονου σκότωσε δύο σκυλιά ράτσας γερμανικού ποιμενικού.
Μάλιστα το όπλο βρέθηκε σε έλεγχο που έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2018 στο σπίτι του 53χρονου, στο δωμάτιο όπου διέμενε ο 91χρονος πατέρας του!
Σε βάρος των τριών ανδρών, του 53χρονου, του 91χρονου και του 41χρονου, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για κακοποίηση ζώου από την οποία επήλθε ο θάνατος κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία, οπλοχρησία και πλημμελής φύλαξη κυνηγετικού όπλου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ενώπιον του οποίου τόσο οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες όσο και οι μάρτυρες δήλωσαν ότι δεν δύνατο να έχει πυροβολήσει τα σκυλιά ο 53χρονος καθώς οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από διαφορετικό εντελώς σημείο από εκεί που τον είδαν.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι τρεις άνδρες κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.