Θεσμός έγινε η ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στο Λύκειο Αφάντου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε κι εφέτος στο Λύκειο Αφάντου, για 9η συνεχή φορά η «Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας».

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας κος Γιώργος Μπακίρης, η σημαντική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου,  στο χώρο του Γενικού Λυκείου Αφάντου με μεγάλη επιτυχία η «9η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας» στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη στήριξη του θεσμού της αιμοδοσίας και την καλλιέργεια του εθελοντισμού στους μαθητές.


Η Εθελοντική Αιμοδοσία – επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου κος Γιώργος Μπακίρης- «είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι σημαντικό, γιατί η μονάδα αίματος που θα προσφέρει θα σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.


Η Δημοτική Ενότητα Αφάντου ήταν παρών και συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια αυτή με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου ΔΕ Αφάντου και Πεταλούδων κον Αναστάσιο Σπανού, του Προέδρου της ΔΕ Αφάντου, και του Προϊσταμένου του τμήματος Καθαριότητας κου Βασίλη Πετράκη.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αφάντου κο Βενέτη Θωμίδη, τον Σύλλογο Καθηγητών, τους Μαθητές, το Ιατρικό Προσωπικό για τη διοργάνωση αυτής της πολύ σπουδαίας και σημαντικής δράσης καθώς και τους Διασώστες του ΕΚΑΒ για την πολύτιμη παροχή των υπηρεσιών τους».