Έκλεισαν άμεσα οι «πληγές» της κακοκαιρίας στ’ Αφάντου

Έκλεισαν άμεσα οι «πληγές»  της κακοκαιρίας στ’ Αφάντου

Έκλεισαν άμεσα οι «πληγές» της κακοκαιρίας στ’ Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 656 ΦΟΡΕΣ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στην περιοχή των Αφάντου και των Κολυμπίων η τελευταία κακοκαιρία, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο της περιοχής κ. Τάσο Σπανό, ο οποίος πάντως, σε δηλώσεις του χθες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τ’ Αφάντου και η Αρχίπολη είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους»!

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, λοιπόν, σε έναν ικανοποιητικό βαθμό έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στ’ Αφάντου ωστόσο ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος, αφού χρειάζεται να γίνουν ακόμα πάρα πολλά, όπως είπε, ενώ και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται. Είπε, ακόμη, ότι η κατάσταση αυτή προκλήθηκε από μία θεομηνία η οποία, κατά κοινή ομολογία, ήταν αρκετά μεγάλη και έπληξε τόσο τον οικισμό Αφάντου όσο και τα Κολύμπια και την Αρχίπολη.

Ανέφερε, στη συνέχεια, ότι οι διαδικασίες δεν βοηθούν και για τον λόγο αυτό εισηγήθηκε να προσπαθήσουν, με όποιον νόμιμο τρόπο είναι δυνατόν, να ελιχθούν προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που ακόμα τώρα οι εργασίες είναι σε εξέλιξη.

Και δήλωσε: «Οι υποδομές στον πρώην Δήμο Αφάντου είναι πέρα για πέρα ελλειμματικές. Λυπάμαι που θα το πω αλλά τ’ Αφάντου και η Αρχίπολη είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα, και αυτά πάλι είναι ελλιπή. Υπάρχει υποστελέχωση και σε ό,τι αφορά τα μέσα (σ.σ. μηχανήματα, σκαπτικά εργαλεία κτλ.), πραγματικά αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση, η οποία δεν μας τιμά στον 21ο αιώνα σαν Δήμο, ο οποίος έχει και πρέπει να έχει την καλύτερη φήμη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Παρ’ όλα αυτά, όμως, δουλεύουν σκληρά, όπως είπε, έχουν όρεξη θέληση και τη στήριξη του Δημάρχου, Αντώνη Καμπουράκη, τον οποίο ευχαρίστησε, όπως και τους συναδέλφους του αλλά και τους ιδιώτες που συνέδραμαν και ευελπιστεί ότι «στο τέλος θα προσπαθήσουν να κλείσουν τις πληγές του παρελθόντος».

Κατά τον ίδιο, «πληγές του παρελθόντος» νοούνται όλα αυτά τα οποία μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Άρα, θα πρέπει να βελτιώσουν τις υποδομές για ν’ απαλλάξουν από αυτόν τον βραχνά τους κατοίκους των Αφάντου και της ευρύτερης περιοχής, ούτως ώστε μελλοντικά να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο