Σημαντική σύσκεψη για τα προβλήματα υγείας των νησιών μας

Σημαντική σύσκεψη για τα προβλήματα υγείας των νησιών μας

Σημαντική σύσκεψη για τα προβλήματα υγείας των νησιών μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 563 ΦΟΡΕΣ

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Δωδεκανήσου στον τομέα της υγείας και κυρίως οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα συζητηθούν αύριο, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας.

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί το μεσημέρι και συγκαλείται μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη.
Όπως έγινε γνωστό, θα παραστεί ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ροϊλός και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ έχουν κληθεί να παραστούν οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, οι Δήμαρχοι των νησιών με νοσοκομεία οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Ρόδου, Κω και Καλύμνου και η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Ρόδου.

Πέρα από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τόσο στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας των νησιών θα τεθεί και το θέμα στελέχωσης του ΕΚΑΒ ώστε να καλύψει όλη την επικράτεια σε επίπεδο νομού και μάλιστα θα ζητηθεί να δοθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Υψηλάντης αναφέρονται τα εξής: «Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη συγκαλείται σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την εξέταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός Δωδεκανήσου στα θέματα υγείας.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, την προσεχή Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13.30, θα παραστεί ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ροϊός και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ έχουν κληθεί να παραστούν οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, οι Δήμαρχοι των νησιών με νοσοκομεία (Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Λέρου και Καρπάθου), οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Ρόδου, Κω και Καλύμνου και η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο