Θα προχωρήσει το έργο του αμφιθέατρου στην Καλλιθέα

Προσωπικό στοίχημα του προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ Γιάννη Ιατρίδη αποτελεί η κατασκευή αμφιθεάτρου στην περιοχή των Πηγών Καλλιθέας,  ένα όραμα που είχε ήδη από την εποχή που ήταν δήμαρχος.

Μάλιστα το έτος 2008 στο πλαίσιο του έργου «Ολοκλήρωση-αποκατάσταση κτηριακού συγκροτήματος Καλλιθέας Ρόδου» είχε εκπονηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του τότε δήμου μελέτη με τον τίτλο «διαμόρφωση νέου αμφιθεάτρου Καλλιθέας».

Πρόκειται, όπως έχει πει ο ίδιος, για ένα θέατρο στα πρότυπα αυτού της Επιδαύρου για το οποίο υπάρχει ήδη η αρχιτεκτονική μελέτη, ενώ το κόστος υπολογίζεται στα 750 χιλιάδες ευρώ.

Η χωρητικότητά του ανέρχεται στα 700 άτομα ενώ θα πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες υποδομές που θα το στηρίξουν. Έχει τεθεί λοιπόν στις προτεραιότητες της ΔΕΡΜΑΕ με σκοπό να δημοπρατηθεί άμεσα ώστε να είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο αρχικός σχεδιασμός του αμφιθεάτρου, προς την πλευρά της θάλασσας εκεί που βρίσκεται η βραχώδης περιοχή, εντασσόταν σε μία ευρύτερη προσπάθεια να ενισχυθεί η περιοχή με εγκαταστάσεις κατάλληλες για τη φιλοξενία διαφόρων σημαντικών και μεγάλων γεγονότων, όπως συνέδρια, εκδηλώσεις κ.λπ.

Μάλιστα η δημιουργία μίας τέτοιας υποδομής θα κάλυπτε ένα κενό που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει, καθώς θα είναι μοναδικό στο είδος του πάνω στο νησί.