Ανακοίνωση των συνταξιούχων για το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση των συνταξιούχων για το Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση των συνταξιούχων για το Πολυτεχνείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 126 ΦΟΡΕΣ

Από το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου αναφορικά με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ρόδου χαιρετίζει την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης στο Πολυτεχνείο της Αθήνας που σήμανε και την αρχή του τέλους της στρατιωτικής - φασιστικής δικτατορίας.
Σήμερα με πρόσχημα την κρίση οι κυβερνήσεις φορτώνουν στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων τα χρέη που συσσώρευσε η οικονομική ολιγαρχία. Παίρνουν πίσω όλες τις κατακτήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες: Οκτάωρο, δημόσια κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, δωρεάν παιδεία.

Για την εξυπηρέτηση συμφερόντων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ελληνικών και ξένων, η κυβέρνηση παραχωρεί στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ορμητήριο επιθέσεων ενάντια σε άλλους λαούς με κίνδυνο ο Ελληνικός λαός να πληρώσει με το αίμα του ξένα συμφέροντα.

• Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, δεν αποδέχονται τις περικοπές, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που επιχειρεί να επιβάλει και η σημερινή κυβέρνηση.
• Διαπιστώνουμε ότι οι στόχοι της εξέγερσης του πολυτεχνείου δεν έχουν εκπληρωθεί και παραμένουν και σήμερα επίκαιροι. Συνεχίζουμε τον αγώνα με τους ίδιους στόχους: ψωμί, παιδεία, ελευθερία και ειρήνη».

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γ. Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης