Ανακοίνωση των συνταξιούχων για το Πολυτεχνείο

Από το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου αναφορικά με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ της Ρόδου χαιρετίζει την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης στο Πολυτεχνείο της Αθήνας που σήμανε και την αρχή του τέλους της στρατιωτικής - φασιστικής δικτατορίας.  
Σήμερα με πρόσχημα την κρίση  οι κυβερνήσεις φορτώνουν στις πλάτες   των εργαζομένων, των συνταξιούχων τα  χρέη που συσσώρευσε η οικονομική ολιγαρχία. Παίρνουν πίσω όλες τις κατακτήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, που  κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες: Οκτάωρο, δημόσια κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, δωρεάν παιδεία.  

Για την εξυπηρέτηση συμφερόντων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ελληνικών και ξένων, η κυβέρνηση παραχωρεί στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη  χώρα στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ορμητήριο επιθέσεων ενάντια σε άλλους λαούς με κίνδυνο  ο Ελληνικός λαός να πληρώσει με το αίμα του ξένα   συμφέροντα.  

• Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, δεν αποδέχονται τις περικοπές, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που επιχειρεί να επιβάλει και η σημερινή κυβέρνηση.
• Διαπιστώνουμε ότι οι στόχοι της εξέγερσης του πολυτεχνείου  δεν έχουν εκπληρωθεί και παραμένουν και σήμερα επίκαιροι. Συνεχίζουμε τον αγώνα  με τους ίδιους στόχους: ψωμί, παιδεία, ελευθερία και ειρήνη».