Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος

Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, επί τη μνήμη του Αγίου Γενναδίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, τελέστηκε ο Μ. Εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στην έδρα της Μητροπόλεως τη Βενετία, χοροστατούντος του εορτάζοντος ιεράρχου.

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο Ιταλίας Γεννάδιος χοροστάτησε στη Θ. Λειτουργία που τελέστηκε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, συμπροσευχομένου του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ.

Τον χορό ψαλτών διηύθυνε ο πρωτοψάλτης Γεώργιος Ντόβολος.
Πολλοί πιστοί από την Ιταλία και τη Ρόδο, και μάλιστα από την Κρεμαστή, την ιδιαίτερη πατρίδα του Σεβ. Γενναδίου, προσήλθαν για να του ευχηθούν το «Εις πολλά έτη».

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Ιταλίας Γεννάδιος είπε, στην ομιλία του, ότι του ευχήθηκε τηλεφωνικώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος και του εξέφρασε την ανησυχία και τη συμπαράστασή Του, για το ακραίο φαινόμενο των πλημμυρών που έπληξε τη Βενετία τις τελευταίες μέρες.

Μάλιστα ο Πατριάρχης επρόκειτο να μεταβεί στην Βενετία, μετά την επίσκεψή Του στο Βέλγιο, για την Ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, με θέμα:  «Οικουμενικός Ελληνισμός και Βενετία».
Όμως, η δύσκολη κατάσταση στη Βενετία τον ανάγκασε να επιστρέψει στην Πόλη.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr