Πραγματοποιήθηκε η άσκηση για το τσουνάμι και τον σεισμό στην Κω

Παρουσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, έγινε σήμερα το πρωί άσκηση ετοιμότητας στην Πόλη, στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στην συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι, μέσω των πινακίδων έγκαιρης προειδοποίησης που τοποθετήθηκαν πρόσφατα.

Στην άσκηση συμμετείχαν τα σχολεία του 3ου Δημοτικού και του Ιππ. Λυκείου, με τους μαθητές να οδηγούνται στα σημεία συγκέντρωσης (Πάρκο Χρωμάτων οδού Αμερικής και Πλατεία Ανταγόρα, αντίστοιχα).Να σημειωθεί ότι καταγράφηκαν αρκετά τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια της άσκησης, με τον αξιολογητή κ. Ανδρέα Αντωνάκο από την Γ.Γ. Προστασίας να μας λέει, ότι καταγράφηκαν όλα τα ζητήματα και θα γίνει η έκθεση έτσι ώστε να επιλυθούν.

O Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, μας δήλωσε ότι γι’ αυτό το λόγο γίνονται αυτές οι ασκήσεις, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, αλλά και για να μην υπάρχει φόβος στους κατοίκους και στα παιδιά, που πρέπει να είναι ενημερωμένα και να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 Τα πιο σημαντικά προβλήματα που παρατηρήσαμε είναι ότι στο 3ο Δημοτικό, δεν ήχησαν αρκετά δυνατά οι σειρήνες ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι μαθητές, στην πινακίδα ορισμένα γράμματα ήταν «κινέζικα», ενώ υπήρχε και πρόβλημα με την ειδοποίηση μέσω κινητών στους αρμόδιους φορείς.

 

 

Πηγή: http://www.vimatisko.gr/