Η παρουσίαση του ψηφιακού  δίσκου «Τα Αρχιπολενά»

Σε ένα σχεδόν γεμάτο Δημοτικό Θέατρο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου η παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου "Τα Αρχιπολενά" με σκοπούς και τραγούδια απά τη μουσική παράδοση της Αρχίπολης που ηχογράφησε πρόσφατα ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αρχίπολης "ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ" με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κύριοι Μυλωνάς Χρήστος ο οποίος ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής, Χατζηθεοδώρου Γιώργος Καθηγητής βυζαντινής μουσική, Μιαούλης Αριστείδης δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Διακονικολάου Ιωάννης Δάσκαλος και Συγγραφέας του βιβλίου "Η Αρχίπολης της Ρόδου" και ο Μακρής Αναστάσιος Καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας και Βιωματικός Ερμηνευτής στον ψηφιακό δίσκο οι οποίοι ήταν και οι ομιλητές της εκδήλωσης.
Την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ.κ. Κύριλλος.

Τον πολιτικό χώρο εκπροσώπησαν οι κύριοι Παππάς Ιωάννης και Υψηλάντης Βασίλειος ενώ συντομο χαιρετισμό εκ μέρους του κύριου Σαντορινιού απηύθυνε το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Καραγιάννης Δημήτριος.
Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η κυρία Γιασιράνη Χαρά, τον Δήμο Ρόδου η κυρία Μαγιόγλου Τσαμπίκα και οι κύριοι Καμπούρης Ιωάννης και Σπανός Αναστάσιος.

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την εκδήλωση ακούγοντας τους βιωματικούς συντελεστές να ερμηνεύουν με αυθεντικό τρόπο αποσπάσματα από την ηχογράφηση και το εργαστήρι παραδοσιακών χορών του συλλόγου να ντύνει τα τραγούδια με χορούς.
Η βραδιά έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν Αρχιπολενές λιχουδιές που επιμελήθηκε με αγάπη ο κύριος Σωτηράκης Γεώργιος και οι γυναίκες της Αρχίπολης.