106 καταστήματα του Thomas Cook  αγοράζει η Galeria Karstadt Kaufhof

106 καταστήματα του Thomas Cook στη Γερμανία, από τα 125 καταστήματα συνολικά, αγόρασε η Galeria Karstadt Kaufhof. Η ίδια εταιρεία αποκτά την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου "Golden Gate".

Η εξέλιξη αυτή διασφαλίζει πάνω από 500 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας, την δικηγορική εταιρεία HWW Hermann Wienberg Wilhelm.
Οι διαχειριστές αφερεγγυότητας προσπάθησαν να πουλήσουν το σύνολο των καταστημάτων του Thomas Cook στη Γερμανία, όμως και η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι πολύ ικανοποιητική, εξασφαλίζοντας καλές προοπτικές και ευκαιρίες για το μέλλον.

Ευτυχής γι αυτήν την εξέλιξη δήλωσε και η διευθύνουσα σύμβουλος του Thomas Cook Γερμανίας Stefanie Berk, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων επανέρχονται στην αγορά, ενώ πάνω από 500 εργαζόμενοι ξαναβρίσκουν τη δουλειά τους με ασφαλή προοπτική.
Η συμφωνία πώλησης τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.
Το ταξιδιωτικό τμήμα της Galeria Karstadt Kaufhof έχει μέχρι στιγμής συμπεριλάβει 78 ταξιδιωτικά γραφεία σε πολυκαταστήματα, ενώ ακόμα 22 θα λειτουργούν σε ξεχωριστά καταστήματα.
Σε αναζήτηση συνεργασιών με τουρ οπερέιτορ βρίσκονται και 250 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία, που ήταν franchisees του Cook Group.
                                                                                                                                                                                    Πηγή: tornosnews.gr