Επεισοδιακή η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής

Από την αποχώρηση των μελών της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών» σημαδεύτηκε η συνεδρίαση της χτεσινής οικονομικής επιτροπής, μετά την αντιπαράθεση που σημειώθηκε με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα μέλη της επιτροπής Παναγιώτης Κουνάκης και Στέργος Παρδαλός αποχώρησαν μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον περιφερειάρχη, κατά τη συζήτηση του θέματος 8 που αφορούσε την Έγκριση όρων Δημοπράτησης, Επιτροπής Διαγωνισμού και Χειριστή, για την προμήθεια: «Εξοικονόμηση ενέργειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Νήσου ΚΩ με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED».

Κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος ακούστηκαν βαριές κουβέντες ανάμεσα στις δύο πλευρές και μάλιστα ο περιφερειάρχης καταφέρθηκε έντονα εναντίον του Παναγιώτη Κουνάκη αναφορικά με τη στάση του το προηγούμενο διάστημα επί του θέματος που αφορούσε το αντίστοιχο έργο στο νησί της Ρόδου, καλώντας τον να ζητήσει… συγγνώμη.

Ο κ. Κουνάκης ζήτησε να πάρει το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει σε όσα του καταλόγισε ο κ. Χατζημάρκος όμως ο περιφερειάρχης ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής δεν του έδωσε το λόγο.

Επίσης ο περιφερειάρχης αρνήθηκε να δώσει το λόγο και στο συνάδελφό του Στέργο Παρδαλό, που εξέφρασε την επιθυμία να καταθέσει ερώτημα, με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πνεύματα, να ανέβουν και άλλο οι τόνοι και οι δύο σύμβουλοι της παράταξης να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση.