Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το Γυμνάσιο Γενναδίου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα  το Γυμνάσιο Γενναδίου

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα το Γυμνάσιο Γενναδίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 528 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η διεθνής εναρκτήρια συνάντηση Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus+ ΚΑ201, 2019-1-RO01-KA201-063808, Στρατηγικές Συμπράξεις για την ανάπτυξη καινοτομίας στην εκπαίδευση, με θέμα: “P.R.I.D.E. Policies for Roma Inclusive Dimension in Europe”.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Ρήγιο της Νότιας Ιταλίας, με συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και του Γυμνασίου Γενναδίου Ρόδου. Στη συνάντηση συμμετείχαν 20 αντιπρόσωποι από Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία και Ιταλία (4 από καθεμία από τις συμμετέχουσες χώρες).

Την έναρξη της συνάντησης κήρυξε με ομιλία του ο Δήμαρχος της Κοινότητας του Sant'Alessio στo Aspromonte, κ. Stefano Calabro και ακολούθησε η γενική παρουσίαση του έργου υπό την καθοδήγηση του κ. Massimiliano Strati. Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης συνάντησης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ενημερώσεις σχετικά με τους συμμετέχοντες οργανισμούς και σχολεία, σχετικά με το πρόγραμμα και τις απαιτήσεις του, αποφασίστηκε ο τρόπος επικοινωνίας και συντονισμού των εταίρων και τέθηκαν κοινοί στόχοι και χρονοδιαγράμματα.

Πέραν των τυπικών δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στους σημαντικότερους χώρους ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος της περιοχής, καθώς και συνάντηση με εκπροσώπους του SPRAR, ενός πρότυπου προγράμματος ενσωμάτωσης προσφύγων που λειτουργεί στην περιοχή του Sant'Alessio.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων