Εξέταση των συμβάσεων για τα led ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Εξέταση των συμβάσεων για τα led ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Εξέταση των συμβάσεων για τα led ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3174 ΦΟΡΕΣ

Να εξεταστούν και οι δύο συμβάσεις που αφορούν τα έργα τοποθέτησης φωτιστικών led στο νησί της Ρόδου από ανεξάρτητη αρχή, ζήτησε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο περιφερειάρχης με αφορμή την επεισοδιακή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής την προηγούμενη μέρα και τα όσα σημειώθηκαν ανάμεσα στον ίδιο και σε μέλη της παράταξης «Συμμαχία νοτίου Αιγαίου περιφέρεια τεσσάρων εποχών» έκανε λόγο για πρόκληση εκ μέρους του ώστε να αποδειχθεί σε ποια από τις δύο περιπτώσεις υπήρξε προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Μιλώντας για το θέμα υπογράμμισε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκε ένας πόλεμος συκοφάντησης των μελών της οικονομικής επιτροπής γύρω από το διαγωνισμό για το φωτισμό του επαρχιακού δικτύου στο νησί της Ρόδου προϋπολογισμού 4 εκ ευρώ για τον οποίο όπως είπε η περιφερειακή αρχή επέλεξε συγκεκριμένους κανόνες για να τον κάνει.

Με το ίδιο αντικείμενο και τον ίδιο στόχο προχώρησε η διαδικασία και για ένα άλλο έργο στο δήμο Ρόδου αξίας 26 εκ ευρώ για 30.000 φωτιστικά. «Αν κάναμε εμείς αυτό το έργο με τους κανόνες που έγινε το έργο της περιφέρειας και αν το δίκτυο ήταν δικό μας και προκηρύσσαμε το ίδιο έργο θα κόστιζε 8,7 εκ ευρώ. αντί 26 εκ ευρώ. υπάρχει μία πρόκληση από εμένα: και οι δύο συμβάσεις να πάνε σε μία ανεξάρτητη αρχή και να κριθούν ως προς την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Να δούμε ποια από τις δύο ζημίωσε το δημόσιο και με τι ποσό. Η πρόσκλησή μου είναι πρόκληση ανοιχτή δεν θα περιμένω πολύ , θα το κάνω πράξη μόνος μου θα ζητήσω επίσημα τη σύμβαση από τη δημοτική αρχή για το έργο» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας