Καταδικάστηκε Ροδίτης επειδή “χάκαρε” το email 40χρονης

«Μπήκε» στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο 40χρονης και «χάκαρε» τον λογαριασμό της! Ο λόγος για 38χρονο κάτοικο Ρόδου, ο οποίος χθες δικάστηκε και καταδικάστηκε για τη πράξη του αυτή, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλλε η 40χρονη, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 38χρονος «στις 27 Νοεμβρίου 2016 χωρίς δικαίωμα απέκτησε πρόσβαση σε πληροφοριακό σύστημα καθώς και σε στοιχεία που μεταδίδονται με συστήματα τηλεπικοινωνιών, παραβιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει ο νόμιμος κάτοχος τους.

Ειδικότερα, ο 38χρονος φέρεται ότι εν αγνοία της 40χρονης υπέκλεψε τους κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της και απέκτησε πρόσβαση στα διακινούμενα μέσω του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου (εισερχόμενα- εξερχόμενα μηνύματα) και στα αποθηκευμένα σε αυτό (πρόχειρα, προσωρινά διαγραφέντα, spam μηνύματα) προσωπικά στοιχεία της παθούσας».
Την υπεράσπιση του κατηγορούμενου είχε ο κ. Γεώργιος Βήτας ενώ ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό της μηνύτριας παραστάθηκε ο κ. Δήμος Μουτάφης.