Ρόδος: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας στη γέφυρα του ποταμού Μάκκαρη στο Χαράκι.

Όπως είναι γνωστό λόγω της έντονης κακοκαιρίας που «χτύπησε» χθες το νησί μας, η γέφυρα που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, στο ύψος της Μαλώνας και είχε κλείσει για την κυκλοφορία της προηγούμενες ημέρες, κατέρρευσε!

Πρόκειται για αρκετά μεγάλο τμήμα του οδοστρώματος, το οποίο δεν άντεξε τον τεράστιο όγκο νερού και τους ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να πέσει σαν χάρτινος πύργος το δεύτερο από τα τέσσερα τμήματά της, το κομμάτι δηλαδή που ήταν στον αέρα και δεν υποβασταζόταν από «πέδιλα».

Το ευτύχημα ήταν ασφαλώς πως αφενός είχε κλείσει έγκαιρα η γέφυρα, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση σήμερα θα γινόταν λόγος ακόμη και για θύματα και αφ’ ετέρου ότι δεν συνέβη κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Ήδη από το πρωί βρέθηκαν στο σημείο αρμόδιοι μηχανικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοψία, για να προχωρήσουν στη συνέχεια σε μια συνολική αποτίμηση της κατάστασης και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.

Αν υπάρχει δηλαδή άμεσος κίνδυνος για κατάρρευση και άλλου τμήματος σε επόμενη κακοκαιρία και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατεδάφιση της και την ανοικοδόμηση νέας γέφυρας.