Σε διπλής κατεύθυνσης, παρά την απαγόρευση, η γέφυρα Κρεμαστής

Σε διπλής κατεύθυνσης, παρά την απαγόρευση,  η γέφυρα Κρεμαστής

Σε διπλής κατεύθυνσης, παρά την απαγόρευση, η γέφυρα Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4027 ΦΟΡΕΣ

Σε διπλής κατεύθυνσης παρά την απαγόρευση έχει μετατραπεί η γέφυρα της Κρεμαστής καθώς πολλά αυτοκίνητα μέρα και νύχτα δεν τηρούν τα μέτρα και αποφεύγουν να πάρουν τον εναλλακτικό δρόμο, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρχών.

Από τη μέρα που η Aστυνομική Διεύθυνση εξέδωσε ανακοίνωση απαγόρευσης διέλευσης για όσους οδηγούς κατευθύνονται από το αεροδρόμιο προς την πόλη της Ρόδου, πολλοί είναι εκείνοι που την αγνοούν με αποτέλεσμα να παραβιάζουν τη σήμανση που υπάρχει στον κόμβο των φωτεινών σηματοδοτών πριν την Κρεμαστή να μπαίνουν στο χωριό και να ανεβαίνουν στη γέφυρα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι για πρόκληση ατυχημάτων ειδικά τα βράδια καθώς στη γέφυρα δεν υπάρχει καλός φωτισμός ενώ δεξιά και αριστερά στη μία είσοδό της υπάρχει κίνδυνος να πέσουν τα οχήματα αφού δεν υπάρχουν προστατευτικά.

Σημειώνεται ότι η διέλευση και η στάθμευση των οχημάτων σε ό,τι αφορά την περιοχή της Κρεμαστής, κατόπιν απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου στις 25 Νοεμβρίου, απαγορεύεται:
- Επί της επαρχιακής οδού από τη συμβολή της με την επαρχιακή οδό Ρόδου-Καμείρου (γέφυρα Κρεμαστής) έως τη συμβολή της με την επαρχιακή οδό Κρεμαστής-Μαριτσών
- Επί της επαρχιακής οδού Ρόδου-Καμείρου από τη συμβολή της με την εθνική οδό ανατολικών ακτών-αεροδρομίου έως τη γέφυρα Κρεμαστής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Παραδείσι προς Κρεμαστή.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της εθνικής οδού ανατολικών ακτών - αεροδρομίου και της επαρχιακής οδού Κρεμαστής - Μαριτσών εξαιρουμένων των κατοίκων παρόδιων ιδιοκτησιών.
Παρ’ όλα αυτά πολλοί ανεγκέφαλοι οδηγοί βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές με το να παραβιάζουν τα μέτρα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρεθεί τρόπος περιφρούρησής τους προτού θρηνήσουμε θύματα.

Πάντως, όπως είπε και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος προχτές, η ιρλανδική διάβαση κάτω από τη γέφυρα Κρεμαστής δεν πρόκειται να ξανανοίξει, ενώ έχει καταστραφεί και ο παράλληλος δρόμος του ποταμιού. Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι οδηγοί να συνηθίσουν τη νέα διαδρομή που υποδεικνύεται και να παίρνουν το δρόμο αεροδρόμιο-Τσαΐρι, κατόπιν στα φανάρια των Μαριτσών να στρίβουν αριστερά παίρνοντας το δρόμο που βγάζει στην εκκλησία της Κρεμαστής και κατόπιν να κινούνται κανονικά στην επαρχιακή οδό Ρόδου – Καμείρου με κατεύθυνση προς Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σύμη ο Γ. Νικητιάδης εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ στην επέτειο της 8ης Μαΐου 1945

Εκδήλωση για τις ευρωεκλογές 2024: «Οι πολίτες αποφασίζουμε για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Η διατήρηση των «ήρεμων νερών» το πρώτο θέμα στην ατζέντα Μητσοτάκη – Ερντογάν

Γ.Νικητιάδης : Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρών στο νοσοκομείο και στην ΚΕΔ Λέρου

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης