Πιθανόν να γίνει στη Ρόδο το συνέδριο των Οικολόγων

Πιθανόν να γίνει στη Ρόδο  το συνέδριο των Οικολόγων

Πιθανόν να γίνει στη Ρόδο το συνέδριο των Οικολόγων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Στη Ναύπακτο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 ως την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, το 29o Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΣΠΟΑΚ «ΑΡΙΩΝΑ», με τη συμμετοχή επιστημόνων, εκπροσώπων οικολογικών οργανώσεων, δημάρχων και εκπροσώπων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αλλά και απλών πολιτών. Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ περιλαμβάνει ως μέλη πάνω από 40 οικολογικές οργανώσεις, γεωγραφικά κατανεμημένες στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας.

Θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν: «Θαλάσσιο Χωροταξικό -Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων -Θαλάσσιοι Αποδέκτες» Στόχος είναι η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και θεώρησης των προβλημάτων του περιβάλλοντος σε Πανελλαδικό επίπεδο για τα σοβαρά αυτά θέματα. Από τη Ρόδο ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος παρέστη ο Δημήτρης Μίχαλος, ο οποίος είναι και μέλος της επταμελούς γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ.

Ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός- πεδίο «αχαρτογράφητο» στην επιστήμη καθορίζει τη θαλάσσια πολιτική της ΕΕ, για την ολοκληρωμένη και διασυνοριακή προσέγγιση με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ. Ο θαλάσσιος χώρος αποτελεί επίσης σημείο αναφοράς για τις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες και άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με επιτακτική ανάγκη την ύπαρξη κανόνων ώστε οι όποιες επενδύσεις να μην επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον και να μη βλάπτουν τον τουρισμό. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων γιατί το θαλάσσιο περιβάλλον είναι σημαντικό για τη χώρα μας, πολύ περισσότερο λόγω της τουριστικής ανάπτυξης.

Με τις εισηγήσεις επιστημόνων, το 29ο Συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ φιλοδοξεί να προσφέρει αφενός, όλες εκείνες τις ιδέες και πληροφορίες που θα βοηθήσουν τα αρμόδια Υπουργεία στις λήψεις των βέλτιστων αποφάσεων, οι δε σύνεδροι να ενημερωθούν για σοβαρά θέματα, που μπορεί να αλλάξουν πολλά στη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα του συνεδρίου θ ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) πραγματοποιεί κάθε χρόνο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοέμβριου για 28 συναπτά έτη, σε μια διαφορετική πόλη το ετήσιο συνέδριο της με θέματα ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον τη χώρα μας και την τοπική κοινωνία σε συνδιοργάνωση με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ( ΚΕΔΕ).Δεδομένης της σπουδαιότητας του συνεδρίου για το περιβάλλον και για το τόπο που διεξάγεται, ο κ. Μίχαλος πρότεινε τη Ρόδο ως πόλη διεξαγωγής του επόμενου συνεδρίου.

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας