Το Γυμνάσιο Γενναδίου στην Τενερίφη της Ισπανίας

Tο Γυμνάσιο Γενναδίου επισκέφθηκε το Λύκειο “ES EL SOBRADILLO” στην Πόλη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης στην  Ισπανία, (04 έως 08 Νοεμβρίου 2019), στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus +”, “School Walls”, με συμμετέχοντες καθηγητές την κα Αλεξίου Σοφία και τον κο Σεΐτη Κων/νο, καθώς και τις μαθήτριες Παπαδοπούλου Κατερίνα και Μανουσάκη Έφη.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αφενός ενδοσχολικές δραστηριότητες όπως μεταβολή από τη σημερινή σχολική τάξη στη μελλοντική, Ομαδική και Συνεργατική μάθηση με Ανταλλαγή και Ανάπτυξη ιδεών και απόψεων των ίδιων των μαθητών, καθώς και εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης και του νησιού.

Και στην πόλη Fatsa της Τουρκίας
Το ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΡΟΔΟΥ επισκέφτηκε το FATSA CAHİT ZARİFOĞLU ANADOLU LİSESİ στην πόλη Fatsa της Τουρκίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus + Raising Responsible Citizen. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τις μαθήτριες του Λυκείου, τις ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΡΕΝΙΣΑ ΝΤΙΝΤΑ και ΙΩΑΝΝΑ ΜΕΤΣΗ και τις εκπαιδευτικούς ΜΑΡΙΑ ΜΥΡΙΛΛΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ.
Την εβδομάδα από 4/11 έως 8/11/2019 οι καθηγητές και οι μαθητές από τα πέντε σχολεία επιμορφώθηκαν, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε θέματα που άπτονται της προσφοράς και της φιλανθρωπίας.