Για βιασμό Γερμανίδας κατηγορείται Σλοβάκος

Με την υπόθεση βιασμού 20χρονης τουρίστριας από τη Γερμανία θα ασχοληθεί στην αυριανή του συνεδρίαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει 36χρονος από τη Σλοβακία, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε το αδίκημα αυτό πριν από εννιά χρόνια στην Κω.
Η υπόθεση για τον 36χρονο Σλοβάκο πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του, μία 20χρονη τότε-  τουρίστρια από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με όσα η Γερμανίδα κατήγγειλε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, στις 3 τα ξημερώματα στις 4 Οκτωβρίου 2010 στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο διαμονής του, ο 36χρονος ασκώντας σωματική βία την εξανάγκασε να έρθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της.
Μετά την καταγγελία ο 36χρονος από τη Σλοβακία συνελήφθη, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω παραπέμφθηκε σε δίκη, η οποία προσδιορίστηκε να γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2019. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Μανώλης Χατζηάμαλος και πολιτική αγωγή για τη Γερμανίδα η δικηγόρος κ. Ανθούλα Καραολάνη.