Επίσκεψη Σαμαρά στα "Ποσειδώνια 2010"

Επίσκεψη Σαμαρά στα "Ποσειδώνια 2010"

Επίσκεψη Σαμαρά στα "Ποσειδώνια 2010"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 377 ΦΟΡΕΣ

Την διεθνή ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2010", που κλείνει την αυλαία της στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού επισκέφθηκε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς.

Την διεθνή ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2010", που κλείνει την αυλαία της στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού επισκέφθηκε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στο χώρο στις 3 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Π. Παναγιωτόπουλο και περιηγήθηκε στην έκθεση ξεκινώντας από το χώρο των εθνικών περιπτέρων. Στη συνέχεια έκανε ολιγόλεπτες στάσεις σχεδόν σε όλα τα περίπτερα των εκθετών, σημειώνοντας ότι η ελληνική ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο καθώς έχει καταστήσει την Ελλάδα κυρίαρχη δύναμη διεθνώς.

Στο μεταξύ, κατακλυσμό αιτήσεων ακόμα μεγαλύτερου χώρου για τα περίπτερά τους δέχτηκαν σήμερα οι διοργανωτές των Ποσειδωνίων από ελληνικές και ξένες εταιρείες του ναυτιλιακού κλάδου, καθώς εξέφρασαν έντονα την επιθυμία να επεκτείνουν περαιτέρω την παρουσία τους στην επόμενη διοργάνωση της Έκθεσης, σε δύο χρόνια τον Ιούνιο του 2012.

Η Ινδία, μετά την παρθενική της συμμετοχή στα Ποσειδώνια, αλλά και άλλοι εκθέτες που χρόνια εδραιώνουν την παρουσία τους στην έκθεση, όπως η Κορέα και η Ολλανδία, συζητούν ήδη με τους διοργανωτές, προκειμένου να εξασφαλίσουν επιπρόσθετα τετραγωνικά μέτρα για την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στην αυξημένη ζήτηση της ναυτιλιακής κοινότητας της κάθε χώρας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η Ινδία, της οποίας το περίπτερο βραβεύτηκε ως το καλύτερο περίπτερο των Ποσειδωνίων 2010, δεσμεύτηκε για την επέκταση του περιπτέρου της στην επόμενη διοργάνωση από 300 σε 1.000 τμ. Επιπρόσθετα, ένας σημαντικός αριθμός ελληνικών εταιρειών έχει ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία του στα Ποσειδώνια 2012 μετά τη φετινή ανεπανάληπτη συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών.

«Τα Ποσειδώνια αποτυπώνουν τις δυνατότητες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, συσφίγγουν εμπορικούς δεσμούς μεταξύ διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών και προωθούν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά και των ηγετικών ναυτικών εθνών παγκοσμίως», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, διοργανωτής των Ποσειδωνίων. «Το έντονο ενδιαφέρον που εκφράστηκε από τους εκθέτες κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας για την επόμενη διοργάνωση σε δύο χρόνια αναδεικνύει τη θέση των Ποσειδωνίων ως το ηγετικό ναυτιλιακό γεγονός παγκοσμίως», συμπλήρωσε.

Το διεθνές γόητρο των Ποσειδωνίων απεικονίζεται σε ένα σύνολο εντυπωσιακών αριθμών, που σε κάθε επίπεδο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ της έκθεσης, καθώς κι από τους σημαντικούς επισκέπτες που ξεναγήθηκαν στους διαδρόμους της. Πάνω από 17.000 επισκέπτες από 76 κράτη επισκέφτηκαν τα Ποσειδώνια 2010, ενώ 1.855 εκθέτες ανέδειξαν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στον εκθεσιακό χώρο που επεκτάθηκε φέτος στα 31.000 τμ. Αυξημένη συμμετοχή εκδηλώθηκε και από τα εθνικά περίπτερα, που φέτος έφτασαν τα 21.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά