Παραπλανητική δημοσίευση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αρβανίτη

«Φωτιές άναψε» η ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος κατά την πρόσφατη παρουσία του στη Ρόδο επισκέφθηκε και το γήπεδο της Αρχίπολης, σημειώνοντας ότι διαπίστωσε την απουσία του κράτους από τις πληγείσες περιοχές του νησιού.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του τοπικού συμβούλου της Κοινότητας και προέδρου επί σειρά ετών του Εθνικού Αρχίπολης κ. Τάσου Τσακίρη, ο οποίος σε ανακοίνωση – απάντησή του σημειώνει τα εξής:
«Η ψευδής και παραπλανητική δημοσίευση του Κ. Αρβανίτη Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα που εμείς οι κάτοικοι της Αρχίπολης βιώσαμε και βιώνουμε μετά την τελευταία θεομηνία. Όπως επίσης και ουδεμία σχέση, γνώση και επαφή έχει ο Κ. Αρβανίτης με την Αρχίπολη.

Προς ενημέρωση του ίδιου και του αναξιόπιστου πληροφοριοδότη του, δηλώνω ότι η κυβέρνηση, ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ήταν κοντά στους πολίτες της Αρχίπολης από την πρώτη στιγμή. 
 Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σπανός ήταν «παρών» από τις πρώτες ώρες της καταστροφής και σε διαρκή επαφή με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη και το τοπικό συμβούλιο, συντόνιζε το προσωπικό και τα μηχανήματα που είχαν τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, ο αντιδήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου ενίσχυσαν με περισσότερα μηχανήματα και προσωπικό, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών.

Οι αντιδήμαρχοι Τηλέμαχος Καμπούρης και Γιώργος Τριάντος, επισκέφθηκαν την Κοινότητά μας προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος των καταστροφών. Συνεργεία της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ, άρχισαν την καταγραφή των ζημιών και οι πολίτες ενημερώθηκαν για τον τρόπο αποζημίωσης οικοσκευών και επιχειρήσεων. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή με εντατικούς ρυθμούς. 

Τέλος, ενημερώνουμε τον Κ. Αρβανίτη ότι για την Κρήτη εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 45 εκατομμύρια ως ενίσχυση και θα ήταν προτιμότερο ο ίδιος με ενέργειές του να προσπαθήσει να βοηθήσει τον Δήμο Ρόδου να εισπράξει αντίστοιχο ποσό, παρά να βγαίνει και να γράφει ανακρίβειες οι οποίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τόσο τον ίδιο, όσο και τους τοπικούς του πληροφοριοδότες».

Με εκτίμηση,
Τάσος Τσακίρης
Τ.Σ. Κοινότητας Αρχίπολης
Πρόεδρος Α.Ψ.Σ. Εθνικός Αρχίπολης.