Ανακλήθηκαν οι μηνύσεις για βιασμό και απόπειρα βιασμού

Ανακλήθηκαν οι μηνύσεις για βιασμό και απόπειρα βιασμού

Ανακλήθηκαν οι μηνύσεις για βιασμό και απόπειρα βιασμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 826 ΦΟΡΕΣ

Μία υπόθεση βιασμού και μίας απόπειρας βιασμού επρόκειτο να εξεταστούν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, αλλά τελικά δεν εκδικάστηκαν λόγω ανάκλησης των εγκλήσεων που είχαν γίνει σε βάρος των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, η πρώτη υπόθεση αφορούσε 36χρονο αλλοδαπό από τη Σλοβακία που κατηγορούνταν για το βιασμό 20χρονης Γερμανίδας, αδίκημα που φέρονταν να διέπραξε πριν από εννιά χρόνια στην Κω και άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία που έκανε η Γερμανίδα σε βάρος του Σλοβάκου.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου, η δικηγόρος της Γερμανίδας, κα Ανθούλα Καραολάνη δήλωσε ότι δεν επιθυμεί η πελάτισσά της να συνεχιστεί η διαδικασία σε βάρος του κατηγορουμένου και έτσι η υπόθεση έληξε εκεί.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση για τον 36χρονο αλλοδαπό, ήταν ο κ. Μανώλης Χατζηάμαλος.

Το ίδιο δικαστήριο επρόκειτο να εκδικάσει και μία άλλη υπόθεση 28χρονου από τη Θεσσαλονίκη που είχε συλληφθεί στην Κω πριν από οχτώ χρόνια, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού 24χρονης αξιωματικού του στρατού.
Και για αυτή την υπόθεση όμως μετά από δήλωση της 24χρονης δεν συνεχίστηκε η ποινική διαδικασία για τον 28χρονο κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό φέρεται να είχε σημειωθεί στις 6.30 το πρωί της Πρωτοχρονιάς του 2011 στη περιοχή Εξάρχεια της Κω. Την ώρα εκείνη η 24χρονη – τότε- υπολοχαγός επέστρεφε από διασκέδαση όταν σε κάποιο δρόμο της περιοχής την πλησίασε ο 28χρονος και φέρεται να επιχείρησε να την ακινητοποιήσει.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος φέρεται να χτύπησε την κοπέλα στο πρόσωπο με μπουνιά και στη συνέχεια αφού κατέβασε το παντελόνι του επιχείρησε ασελγείς πράξεις στην 24χρονη αλλά και να έρθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της παρά τη θέλησή της.

Όμως η κοπέλα αντιστάθηκε και τελικά ο 28χρονος, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός από περαστικούς, τράπηκε σε φυγή.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, αστυνομικοί του οποίου ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Τελικά την επόμενη μέρα στις 3 το μεσημέρι ο 28χρονος συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από την παθούσα. Ο 28χρονος προσήχθη στον εισαγγελέα Κω, ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ποινή φυλάκισης 15 ετών για μεταφορά μεταναστών

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 40χρονος για τα 4 δενδρύλλια που καλλιεργούσε

Εντοπισμός 7 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 60χρονος που κολυμπούσε στην Ιξιά

Καταδικάστηκαν κατόπιν διαπραγμάτευσης 20χρονος Λιβανέζος και 22χρονος Σύριος

Δύο χρόνια με αναστολή για υπόθεση ρευματοκλοπής

Φυλάκιση 3 ετών σε 45χρονο που κατείχε 24 γραμμάρια κοκαΐνης

Συνελήφθη για άγρα πελατών