«Όχι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου για 60 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ

Αρνητική ήταν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα εντάλματα με τα οποία πληρώθηκαν πέρυσι οι περίπου εξήντα υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ που προέρχονται από τις πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχάγγελου, οι οποίοι και αναμένεται να προχωρήσουν σε ενστάσεις.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, ενημερώθηκαν τα μέλη ότι ήρθε η απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τα εντάλματα που είχε εκδώσει η Επιχείρηση για να πληρώσει τους εργαζόμενους αυτούς για το οικονομικό έτος 2018, οι οποίοι-υπενθυμίζεται-βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό σε αγώνα για να μετατραπεί η εργασιακή τους σχέση σε αορίστου χρόνου και να μην οδηγηθούν στην απόλυση.

Ειδικότερα, η αρνητική απάντηση ήρθε από το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι υπάλληλοι αυτοί της ΔΕΥΑΡ αναμένεται να προσφύγουν στο ανώτερο κλιμάκιο.
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης θα ορίσει νομική υποστήριξη ώστε να προσφύγει και εκείνη κατά της απόφασης αυτής, προβάλλοντας για ακόμα μία φορά το επιχείρημα ότι οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά και ότι δεν ελήφθη υπόψη η τροπολογία που είχε καταθέσει ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης.

Έτσι, σήμερα-αύριο αναμένεται να κατατεθεί η αίτηση προσφυγής και υπάλληλοι και Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ θα βρίσκονται πλέον σε αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου από την οποία αναμένεται να κριθεί εν πολλοίς και το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων αυτών στην Επιχείρηση.

Για τη θεομηνία
Επίσης,  στη χθεσινή συνεδρίαση, έγινε και μία σύντομη ενημέρωση σχετικά με τις ζημιές που άφησε πίσω της η έντονη κακοκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, με την κατάσταση πάντως να κρίνεται διαχείρισιμη. Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν για την Επιχείρηση σε αρκετές περιοχές, όπως την Ιαλυσό και την Αρχίπολη, όμως μέχρι τώρα έχει προχωρήσει στην αποκατάστασή τους σε ένα ποσοστό 85%-90%. Μάλιστα, όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, κ. Βασίλης Μανέττας, η παρουσία της ΔΕΥΑΡ είναι καθημερινή στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο με συνεργεία και μηχανήματα.