Στη Νέα Αγορά φέτος το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» της Ρόδου

Στη Νέα Αγορά φέτος  το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» της Ρόδου

Στη Νέα Αγορά φέτος το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7154 ΦΟΡΕΣ

Το στήσιμο του «Χριστουγεννιάτικου χωριού», για πρώτη φορά φέτος στη Νέα Αγορά, και γενικά ο στολισμός της πόλης και των χωριών, ήταν το κυρίαρχο θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΡ ο οποίος πιάνει δουλειά για να φέρει σε πέρας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΔΟΠΑΡ για το 2019 για την οικονομική ενίσχυση που εγκρίθηκε από τον Δήμο ώστε να φέρει σε πέρας τις εορταστικές εκδηλώσεις, έπειτα από σχετικό αίτημα του Οργανισμού.

Από σήμερα, λοιπόν, αναλαμβάνει να “τρέξει” όλες τις διαδικασίες, με πρώτη τη σύμβαση που θα συνάψει για το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού στη Νέα Αγορά, αντί της πλατείας Δημαρχείου που γινόταν εδώ και αρκετά χρόνια.

Έτσι, φέτος, ο σχεδιασμός των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετικός από τα προηγούμενα χρόνια αν και το σκεπτικό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, είναι να είναι «ζωντανό” το κέντρο και να τονωθεί η αγορά.

Παρ’ όλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα σχέδια του ΔΟΠΑΡ και της Δημοτικής Αρχής για τις εκδηλώσεις, ωστόσο αναμένεται να στηθούν κιόσκια στο εσωτερικό του Μνημείου, δίνοντας χώρο στους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών που θα μπορούν να πωλούν τα τοπικά προϊόντα τους. Στην εορταστική ατμόσφαιρα θα συμβάλουν κοντά στις ημέρες των εορτών μπάντες, χορευτικά σχήματα κτλ.

Εκείνο, όμως, που τονίζει ο κ. Κολιάδης είναι ότι για τους ίδιους Ρόδος δεν είναι μόνο η πόλη αλλά στόχος τους είναι να δώσουν έμφαση και στα χωριά. Γι’ αυτό, μάλιστα, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του ΔΟΠΑΡ, για πρώτη φορά φέτος ο Οργανισμός έστειλε δένδρα και φωτισμό στις κοινότητες, κάποιες από τις οποίες μάλιστα στόλισαν ήδη.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε εκδηλώσεις για τους νέους με τη διοργάνωση συναυλιών κτλ. Περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ημέρες και όσο πλησιάζουμε προς τις γιορτές.

Σημειώνεται τέλος ότι για τον φωτισμό υπεύθυνη είναι η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου υπό τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ταρασλιά ενώ ο σχεδιασμός γίνεται από την κ. Καρυδάκη.

Το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου χωριού θα αναλάβει η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας υπό την αντιδήμαρχο κ. Τσαμπίκα Κιαχαγιά - Μαλόγλου η οποία θα έχει και το γενικό πρόσταγμα για τον στολισμό που θα γίνει στη Νέα Αγορά. Η σύμβαση θα γίνει μέσω του ΔΟΠΑΡ, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Το Τάγμα των Ιπποτών αναβιώνει στη Ρόδο

Εξαιρετική η εμφάνιση του χορευτικού εργαστηρίου του «Αίθωνα» στη Νίσυρο

Κοντσέρτο κλασικής μουσικής θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου

Πασχαλινή Συναυλία της Φιλαρμονικής δήμου Ρόδου

Σημαντική δράση στο «Χαραλάμπειο Γηροκομείο» από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Η αναπαράσταση των Παθών θα γίνει και φέτος στην Παστίδα

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος