Αθώοι οι τρεις Ροδίτες για την υπόθεση μαστροπείας

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων δύο 49χρονοι και ένας 59χρονος που κατηγορούνταν για μαστροπεία σε βάρος 36χρονης Ρωσίδας.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης απάλλαξε τους τρεις κατηγορούμενους και έκρινε ένοχο τον πρώτο 49χρονο μόνο για την κατηγορία της οπλοκατοχής επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ.

Σημειώνεται πως η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από επτά χρόνια από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου όταν είχαν συλληφθεί η 36χρονη αλλοδαπή, τρεις Έλληνες και ένας Νιγηριανός, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2016 κάθισαν στο εδώλιο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου), όπου και κρίθηκαν ένοχοι οι τρεις Έλληνες, ενώ αθωώθηκαν η 36χρονη Ρωσίδα και ο Νιγηριανός.

Ειδικότερα, ο 49χρονος υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος κρίθηκε ένοχος για μαστροπεία και οπλοκατοχή και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών (18 μήνες για τη μαστροπεία και 6 μήνες φυλάκιση για την οπλοκατοχή) με τριετή αναστολή, ο 49χρονος ιδιοκτήτης επίσης κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε για τη μαστροπεία σε φυλάκιση 18 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ ο 59χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της μαστροπείας.

Κατά της απόφασης αυτής οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, όπου και οι τρεις αθωώθηκαν για τη μαστροπεία και μόνο ο 49χρονος υπεύθυνος λειτουργίας καταδικάστηκε για το αδίκημα της οπλοκατοχής.

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει στο τέλος Αυγούστου 2012 στην πόλη ενός Ρόδου με την αυτόφωρη διαδικασία την 36χρονη Ρωσίδα η οποία φέρονταν και ως το άτομο που εκδίδονταν έναντι αδράς αμοιβής, τον 49χρονο υπεύθυνο λειτουργίας του καταστήματος που εργαζόταν η αλλοδαπή,  τον 59χρονο που φέρονταν να εισέπραττε τα χρήματα και έναν 42χρονο από τη Νιγηρία ο οποίος φέρονταν να μοίραζε «φυλλάδια» για την … προσέλκυση πελατών!

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 49χρονου ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) που εργάζονταν οι συλληφθέντες, ο οποίος απουσίαζε κατά την έφοδο των αστυνομικών.

Επιπλέον, είχε διαπιστωθεί ότι ο 42χρονος Νιγηριανός απασχολούνταν στην εν λόγω επιχείρηση παράνομα.