Καταδικάστηκε 31χρονος για κλοπή

«Στα μαλακά» έπεσε χθες 31χρονος που δικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου κατηγορούμενος για την κλοπή ποσού περίπου 6.000 ευρώ από το γραφείο εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας στην Κάσο.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κώστα Διακονή, επέβαλε ποινή φυλάκισης επτά μηνών στον 31χρονο, ενώ δεν του επιβλήθηκε χρηματική ποινή, με τριετή αναστολή.
Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από έξι χρόνια, ο δράστης είχε συλληφθεί ενώ μέρος των χρημάτων εντοπίστηκαν κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας όπου τα είχε κρύψει ο 31χρονος!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 31χρονος μετέβη από την Κάρπαθο στην Κάσο προκειμένου να συλλέξει σίδερα. Κατά την παραμονή του εκεί, στις 27 Μαρτίου 2013, πήγε στο κατάστημα εμπορίας τροφίμων μέσα στο οποίο στεγάζονταν και το γραφείο εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζας. Χωρίς να γίνει αντιληπτός ο 31χρονος φέρεται να άνοιξε μία από τις πόρτες του καταστήματος από την οποία και κατάφερε να εισέλθει στο κτήριο, την επόμενη μέρα, τα ξημερώματα όταν επέστρεψε για να ολοκληρώσει τη … δουλειά του.
Στη συνέχεια μπήκε στο γραφείο της τράπεζας και αφού παραβίασε συρτάρι του εν λόγω γραφείου αφαίρεσε,  σύμφωνα με πληροφορίες,  το ποσό των 6.000 ευρώ.

Ο δράστης εντοπίστηκε στις 28 Μαρτίου 2013 το πρωί και μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των 3.470 ευρώ, το οποίο είχε κρύψει κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας του. Ο 31χρονος είχε συληφθεί, ενώ το χρηματικό ποσό που βρέθηκε κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον υπεύθυνο.
Ο 31χρονος είχε ισχυριστεί ότι μόνο αυτά τα χρήματα αφαίρεσε από το γραφείο.
Σε βάρος του συλληφθέντος, ο οποίος εξεταζόμενος παραδέχτηκε την πράξη του, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.