Αθώος κρίθηκε ξενοδόχος της Ρόδου για ρύπανση

Αθώος κρίθηκε ξενοδόχος της Ρόδου για ρύπανση

Αθώος κρίθηκε ξενοδόχος της Ρόδου για ρύπανση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 936 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε για ρύπανση περιβάλλοντος από πρόθεση δια παραλείψεως, ξενοδόχος της Ρόδου ο οποίος δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, μετέτρεψε την κατηγορία σε ρύπανση περιβάλλοντος από αμέλεια και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, έπαυσε εφ’ όρου.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα ο ξενοδόχος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών προς 20 ευρώ την ημέρα, ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πράξη για την οποία κατηγορούνταν ο ξενοδόχος φέρονταν να διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 2012 προκαλώντας έτσι με πρόθεση υποβάθμιση στο περιβάλλον.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος φέρονταν ότι είχε παραλείψει να φροντίσει για την ορθή λειτουργία του συστήματος άντλησης και διοχέτευσης των υγρών αποβλήτων της ξενοδοχειακής του μονάδας στο κεντρικό αγωγό του αποχετευτικού δικτύου του δήμου, με αποτέλεσμα τα υγρά απόβλητα να υπερχειλίζουν από το σύστημα βόθρου, ο οποίος δεν έπρεπε να υφίσταται λόγω σύνδεσης με αποχετευτικό δίκτυο, στη ΒΑ πλευρά της μονάδας όπου υπάρχει ποταμός, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί παρουσία οσμής λυμάτων.

Με τον τρόπο αυτό κατέστη υπαίτιος ρύπανσης του περιβάλλοντος δια παραλείψεως, δια της υποβαθμίσεως του, πράξη η οποία και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»